Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois oli Ballon d’Or -äänestyksessä seitsemäs, kun joukkuekaveri Karim Benzema nappasi voiton. Courtois valittiin kuitenkin vuoden parhaaksi maalivahdiksi.

Courtois nosti esiin tylyn faktan siitä, kuinka vaikeaa maalivahdin on voittaa Kultainen pallo. Lev Yashin on ainoa maalivahti, joka on onnistunut voittamaan Ballon d’Orin, ja se tapahtui vuonna 1963. Hänen mukaansa on myös nimetty parhaan maalivahdin Yashin-palkinto, jonka Courtois siis voitti maanantaina järjestetyssä gaalassa.

Courtois oli Kultaisen pallon äänestyksessä ymmärrettävästi paras maalivahti. Hänen edelleen menivät hyökkääjät Kylian Mbappé, Mohamed Salah, Sadio Mané, Robert Lewandowski, Benzema sekä keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne. Valinnat kertovat melko karua kieltä siitä, kuinka paljon äänestyksessä hyökkääjät nousevat yli muiden.

– Minusta se on mahdotonta voittaa Ballon d’Or maalivahtina. Voitat La Ligan, Mestarien liigan, joukkueesi voittaa ja teet hienoja torjuntoja, mutta silti olet vasta seitsemäs. Onneksi he ovat sentään keksineet palkinnon parhaalla maalivahdille, Courtois sanoi gaalassa.

Ballon d’Or on France Football -lehden järjestämä ja organisoima.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo
Thibaut Courtois: I see it as impossible to win the Ballon d'Or (as a GK) You win LaLiga and Champions League, your team wins, You made great saves... and you only finish 7th. At least they have invented the trophy for best goalkeeper."

[@teledeporte]

LUE MYÖS