Barcelonan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong sanoo, että lehdistö on levittänyt väärää tietoa hänen palkka-asioistaan.

De Jong, 25, siirtyi Barcelonaan kesällä 2019, mutta hän sai jo vuotta myöhemmin ison jatkosopimuksen seuran silloiselta puheenjohtajalta Josep Maria Bartomeulta.

Aiemmin tänä vuonna Espanjassa uutisoitiin, että Barcelona haluaisi mitätöidä de Jongin nykyisen sopimuksen ja palata Hollannin maajoukkuepelaajan entiseen diilin.

Athleticin mukaan Barcelona väitti, että edellisen seurajohdon de Jongille antamiin ehtoihin liittyi rikollisuutta, mikä antaa aihetta oikeustoimiin asianosaisia vastaan.

Talousvaikeuksista kärsivä Barcelona yritti kesällä karsia kulujaan monin eri keinoin, joista yksi oli de Jongin myyminen.

Manchester United pääsi Barcelonan kanssa sopuun de Jongin siirrosta Englantiin heinäkuussa, mutta pelaajakaupan tiellä olivat tiettävästi hollantilaistaiturin lykkääntyneet palkat, joiden maksun viivyttämisestä sovittiin koronaviruspandemian aikana. Lisäksi monet lähteet kertoivat, ettei de Jong halunnut ylipäätään jättää Barcelonaa, minkä hän on itsekin vahvistanut.

Joidenkin lähteiden mukaan de Jong ei myöskään suostunut Barcelonan ehdottamaan palkanalennukseen, mikä aiheutti närää seuran kannattajissa.

De Jong sanoi tuoreessa TV NOS:n haastattelussa, että hän suostui kolmena ensimmäisenä vuotenaan palkanalennuksiin Barcelonassa. Hollantilaistaiturin mukaan hänen tämänhetkinen palkkatasonsa ei ole niin korkea kuin on annettu ymmärtää.

– Palkastani on levitetty monia valheita ja vääryyksiä, kommentoi de Jong Mundo Deportivon mukaan.

– Leikkasin palkkaani jokaisena kolmena ensimmäisenä vuotena, jolloin pelasin täällä. Lopulta rahat tulevat takaisin, ja ne tulevat normaalin palkkani päälle, joten ne (summat) näyttävät suuremmilta.

– Luulen, että monet ihmiset eivät ymmärrä tätä, mutta tiedotusvälineiden levittämät luvut ovat vääriä.