El Clásicon alla Barcelonan päävalmentaja Xavilta on pyydetty analyysiä aiheesta jos toisesta. Yksi näistä on joukkueen erittäin vaikea tilannne Mestarien liigassa, etenkin keskiviikkoisen Internazionale-tasapelin jälkeen. Millainen ryhmän moraali on?

– Totta puhuen, sitä on vaikea ennustaa. Keskittyminen El Clásicoon on niin totaalista, että sen ulkopuolinen dynaamiikka ei välttämättä vaikuta suoritukseen. Viime vuonna tulimme peliin huonolla hetkellä, ja pärjäsimme hyvin.

– Tietenkin tavoittelemme kolmea pistettä, mutta kaikki on todella arvaamatonta.

Vaikka tie maanosan ykköskilpailussa näyttää vaikealta, on tilanne La Ligassa toinen.

– Siinä mielessä olemme hyvässä vaiheessa, sarjan kärjessä. Pelissä voidaan ajatella pallonhallintaa ylhäällä osoituksena rohkeudesta, mutta toisaalta Real Madrid on omimmillaan myös matalan blokin pitämisessä ja vastaiskujen odottamisessa.

LUE EL CLÁSICO -ENNAKKO TÄÄLTÄ!