Kauden ensimmäinen el Clásico pelataan sunnuntaina Bernabéulla. Real Madrid isännöi Barcelonaa klo 17.15 alkavassa ottelussa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on saanut espanjalaismediassa huomattavasti kritiikkiä keskiviikkoisen Inter-tasapelin jälkeen. Mestarien liiga lienee jo menetetty unelma, mutta La Ligassa kaikki on edelleen auki.

Barcelonan peliesitykset ovat olleet syyskaudella hyvin ailahtelevia, eikä puolustuspelaaminen ole vakuuttanut suurissa otteluissa. Real Madrid on kulkenut syyskaudella voitosta voittoon ja lähtee Clásicoon pienoisena ennakkosuosikkina.

Kuntopuntari ja sarjatilanne

Molempien sarjakausi on lähtenyt hienosti käyntiin. Real Madrid ja Barcelona ovat pelanneet vain yhden tasapelin alkukaudella – kaikki muut ottelut ovat päättyneet voittoihin. Kahdeksasta ottelusta tuloksena on hienot seitsemän voittoa ja yksi tasapeli. Seurat ovat tasapisteissä La Ligan kärjessä.

Jos La Liga -kausi on sujunut molemmilta hienosti, on Mestarien liigan lohkovaiheurakka mennyt hyvin eri tavalla Barcelonan kannalta. Barcelona ei todennäköisesti etene Mestarien liigan pudotuspeleihin, vaan putoaa Eurooppa-liigaan jo toista vuotta peräkkäin. Real Madrid on sen sijaan matkalla lohkovoittoon.

La Ligan sarjatilanne kärjen osalta
#JoukkueOVTHMP
1Barcelona BAR38284670-2088
2Real Madrid MAD38246875-3678
3Atlético Madrid ATM38238770-3377
4Real Sociedad SOC38218951-3571
5Villarreal VIL381971259-4064
6Real Betis BTB381791246-4160
7Osasuna OSA381581537-4253
8Athletic BIL381491547-4351

Poissaolot ja kokoonpanot

Kummatkin kärsivät loukkaantumisongelmista Clásicon alla.

Real Madridin ykkösmaalivahti Thibaut Courtois on hyvin todennäköisesti sivussa sunnuntain huippuottelusta lihasvamman vuoksi. Courtois ei ole harjoitellut joukkueen mukana yli kahteen viikkoon. Andri Luninin on siten määrä pelata Clásicossa. Courtois’n tapaan myös Dani Ceballos on sivussa lihasvamman vuoksi. Tiistaina 20 tikkiä kasvoihinsa saanut Antonio Rüdiger on sen sijaan lähtökohtaisesti pelikunnossa. Rüdigerin odotetaan pelaavan maskin kanssa.

Barcelona joutuu Clásicoon ilman Ronald Araújoa, Andreas Christenseniä, Memphis Depayta ja Héctor Belleríniä. Jules Koundé on kuntoutunut loukkaantumisestaan ja hänen odotetaan nousevan avauskokoonpanoon sunnuntaina. Koundé ei ole vielä sataprosenttisessa kunnossa, mutta haluaa pelata ja valmennusjohto arvostaa ranskalaispuolustajan päätöstä.

Arvio Real Madridin avauskokoonpanosta

4-3-3: Lunin; Mendy, Alaba, Militão, Carvajal; Kroos, Tchouaméni, Modric; Vinícius, Benzema, Valverde (MARCA)

Arvio Barcelonan avauskokoonpanosta

4-3-3: ter Stegen; Balde, García, Piqué, Koundé; Pedri, Busquets, Gavi; Raphinha, Lewandowski, Dembélé (MARCA)

Päävalmentajien kommentit

Barcelonalaismedia ja Barcelonan kannattajat ovat antaneet kritiikkiä Xaville Mestarien liigassa tulleiden huonojen tulosten vuoksi. Xavi ymmärtää, miksi häntä on kyseenalaistettu.

– Ymmärrän sen täydellisesti. Tiedän, missä seurassa olen. Epäonnistuimme paikassa, jossa meidän ei olisi pitänyt epäonnistua. Ymmärrän kannattajien mielipiteet. Olen pettynyt ja surullinen. Olen empaattinen ja ymmärrän kannattajia. Tulin tänne alle vuosi sitten kääntämään seuran tilanteen päälaelleen. Voimme saavuttaa sen ja sanon sitten, kun en näe sen olevan mahdollista. Mutta nyt näen sen olevan täysin mahdollista, Xavi vakuutti.

Viime kaudella Barcelona voitti Real Madridin Bernabéulla 4-0. Carlo Ancelottin mukaan se ei vaikuta sunnuntaiseen Clásicoon.

– Se ottelu ei vaikuta tähän. Se oli viime kauden Clásico. Olemme innoissamme voidessamme pelata Clásicon. Kyseessä ei ole elämän tai kuoleman ottelu, mutta puhumme erityisestä ottelusta. Kausi on todella pitkä ja Clásico tulee aikaisessa vaiheessa vastaan. Haluamme voittaa Clásicon. Nautimme tästä Clásicosta enemmän.

Televisiointi – mistä näet pelin?

Sunnuntainen Clásico on nähtävissä C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. Ottelu käynnistyy kello 17.15 ja sitä ennen nähdään studio-osuus.

LUE MYÖS

Juho Hirvonen |