Real Madrid johtaa parhaillaan Barcelonaa 2-0 La Ligan kauden ensimmäisessä El Clásicossa, kun ottelusta on puolet takana.

Los Blancos siirtyi johtoon 12. minuutilla Karim Benzeman osumalla, ja kotijoukkue iski toistamiseen 35. minuutilla Federico Valverden maanuoliaisella.

C Moren asiantuntijat Juho Rantala ja Antti Niemi purkivat avausjakson tapahtumia studiolähetyksessä. Rantalan mukaan Barcelona pääsi peliin mukaan, mutta vieraiden suunnitelmasta oli vaikea löytää punaista lankaa.

– Oli vähän jollain tavalla sekavaa [pelaamista]. Real oli alussa hyvä, Barca pääsi sitten parinkymmenen minuutin jälkeen oikeasti ihan hyvin mukaan peliin, hyökkäyspelaaminen alkoi paranemaan. Mutta sitten tuli toinen maali… Barcelonalla on nyt vuori kiivettävänä.

– Jotenkin en päässyt Barcelonan pelaamiseen oikein kunnolla kiinni.

Niemen mukaan kumpikaan joukkue ei näyttänyt vielä avausjaksolla parasta osaamistaan.

– En usko, että kumpikaan on esittänyt parastaan. Toki panokset on valtavat, ja se on täysin ymmärrettävää, mutta peli ei missään vaiheessa lähtenyt lentoon.

– Mutta Real Madridille kunniaa. He puolustavat todella hyvin, välillä hyvinkin syvältä. Barcelonan on vaikea löytää mitään keinoja.

– Rangaistusalueen puolustaminen on hyvällä tasolla. Vähissä olivat Barcelonan paikat.