Real Madrid nousi sunnuntaina La Ligan piikkipaikalle voitettuaan Barcelonan kauden ensimmäisessä El Clásicossa 3-1.

Tilastopalvelu FotMobin mukaan Madridin maaliodottama ottelussa oli 1.44 ja Barcelonan 2.27, mutta Barcelonalla myös oli kymmenen maalintekoyritystä enemmän kuin kotijoukkueella. Myös pallonhallinta ja onnistuneiden syöttöjen määrä menivät Barcelonan hyväksi.

C Moren asiantuntijan Juho Rantalan mukaan Clásicon tilastot voivat hämätä ihmistä, joka ei katsonut peliä. Hänen mielestään Madrid oli selkeästi parempi joukkue.

– Pelihän on tietysti kokonaisuus, kuten kaikki tietävät, ja Barcelonan pelaamisessa oli hyviä elementtejä. Barcelona voitti tänään varmaan kaikki tilastot, paitsi tärkeimmän, sanoi Rantala viitaten lopputulokseen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FotMob

@FotMob
Barcelona dominate all the stats, apart from the most important one, as Madrid take #ElClásico.

– Barcelonalla oli enemmän laukauksia, kaksinkamppailut menivät tasan, Barcalla oli enemmän syöttöjä, Barcalla oli enemmän keskityksiä. Realilla oli enemmän pallonmenetyksiä.

– Jos tästä ottelusta katsoisi vain tilastoja, niin voisi sanoa ”oho!”. Mutta tämä oli sellainen peli, jossa tilastot eivät kerro, miten peli meni.

– Real oli aika lailla kontrollissa. Realilla oli pieni hetki kavennusmaalin jälkeen, että ”voiko tämä päättyä tasan?”. Mutta mielestäni tässä pelissä oli koko ajan vain yksi voittaja. Se oli Real Madrid, ja Real Madrid ansaitsi voittonsa.