Real Madrid voitti Barcelonan sunnuntaina kotikentällään 3-1 La Ligan kauden ensimmäisessä El Clásicossa.

Ottelu lähti tasaisissa merkeissä käyntiin. Ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin seitsemännellä minuutilla, kun Madridin Ferland Mendy ja Vinícius Júnior pääsivät vasemmalla laidallaan vauhtiin. Lopuksi Mendy pelasi pallon Viníciukselle, jonka veto kimpoili Barcan puolustuksen kautta niukasti takatolpasta ohi.

Madrid siirtyi johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen nopean hyökkäyksen päätteeksi. Toni Kroos puski ahnaasti pallon kanssa keskikentällä eteenpäin ja lähetti vauhtiin Viníciuksen. Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen pysäytti brassilaiturin vedon, mutta irtopallo tuli Karim Benzemalle, joka hoiti homman loppuun. 1-0.

Barcelonalla oli 25. minuutilla loistava sauma nousta tasoihin, kun Raphinha lähetti matalan keskityksen maalille, mutta Frenkie de Jong ei aivan ehtinyt pallolle ja Robert Lewandowski liukui pelivälineen takatolpalta maalin yli.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Madrid iski toistamiseen. Los Blancos näytti jo menettävän pelivälineen, mutta Barcelonan toppari Eric García otti päällään huonon osuman palloon, ja kotijoukkue iski tehokkaasti. Madrid liikutteli palloa muutaman pelaajan välillä, kunnes Mendy antoi takaviistoon syötön Federico Valverdelle, joka kiskaisi maanuoliaisen verkkoon 2-0.

Toista jaksoa ehdittiin pelata reilut viisi minuuttia, kun Benzema heilutti jälleen verkkoa. Ranskalaishyökkääjä upotti komean vedon takanurkkaan, mutta osuma hylättiin, koska hän oli ollut paitsiossa.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia, kun Barcelona tuli maalin päähän. Ansu Fati ohitti vartijansa vasemmalla laidalla ja latasi matalan keskityksen maalin edustalle. Lewandowski ei palloon kunnolla osunut, mutta takatolpalla oli hereillä Ferran Torres, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. 2-1.

Kavennusta pidemmälle Barcelonan loppukiri ei kuitenkaan edennyt. Sen sijaan Real Madrid iski vielä yhden osuman.

Kotijoukkueelle vihellettiin videotarkistuksen jälkeen rangaistuspotku, koska Eric García pysäytti Rodrygo Goesin etenemisen rangaistusalueella astumalla hänen jalkapöytänsä päälle. Rodrygo otti itse pilkkuvastuun ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan, vaikka ter Stegen oli hyvin vedossa mukana. 3-1.

Real Madrid nousi tuloksen myötä Barcelonan ohi La Ligan piikkipaikalle jättäen katalonialaiset kolme pistettä peräänsä. Los Blancos on nyt sarjan ainoa joukkue, joka ei ole kärsinyt vielä yhtään tappiota. Madrid on pelannut tällä kaudella kaikki 14 otteluaan tappioitta, kun muutkin kilpailut lasketaan mukaan.