Ennen lauantaita Espanja johti A-sarjan kakkoslohkoa Kansojen liigassa, ja Sveitsi majaili neljän joukkueen lohkossa viimeisenä. Espanja ja Sveitsi pelasivat toisiaan vastaan myöhään lauantai-iltana. Ottelu päättyi vierasjoukkue Sveitsin 2–1-voittoon.

Sveitsi meni ensimmäisen kerran johtoon 21. minuutilla, kun Manuel Akanji nokitti César Azpilicuetan hypyn kulmapotkun puskutilanteessa. Toisella puolikkaalla Espanjan pallonhallinta tuotti tulosta, ja joukkue pääsi hetkellisesti tasoihin 55 minuutin kohdalla. Seurajoukkueissaan ”ekstraajien” rooleihin jääneet Marco Asensio ja Jordi Alba iskivät makean täysosuman. Asensio tarjoili, Pablo Sarabia juoksi hämäävästi edestä ristiin ja loi tilaa taustalle, oikea-aikaisen aloitteen tehneelle Alballe. Alba pääsi pommittamaan pallon La Romaredan kuuluisan syvän maalin ylänurkkaan.

Iloa kesti muutama minuutti, kunnes Sveitsi rankaisi jälleen kulmapotkusta. Akanji jatkoi pallon maalin eteen Breel Embololle, joka räppäsi pallon sisään ohi Unai Simónin.

Espanjalle tappio tarkoittaa sitä, että se tarvitsee viimeisestä lohko-ottelustaan voiton, jos se mielii finaaliturnaukseen. Espanja kohtaa tiistaina Portugalin. Portugali johtaa lohkoa kiitos ylivertaisen 4–0-voiton Tšekistä.