Thibaut Courtois kuuluu Real Madridin ehdottomiin avainpelaajiin.

Maailman parhaiden maalivahtien joukkoon lukeutuva Courtois oli viime kaudella yksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista, kun Real Madrid kruunattiin La Ligan ja Mestarien liigan voittajaksi.

Courtois on edustanut Real Madridia reilun neljän vuoden ajan. Hän siirtyi Chelseasta Real Madridiin kesällä 2018.

SER:n mukaan Courtois’lla oli kahdesti mahdollisuus päätyä Barcelonan riveihin.

Ensimmäisen kerran Barcelona oli kiinnostunut maalivahdista kesällä 2011, jolloin hän edusti vielä Genkiä. Barcelonan tarkkailijat seurasivat Courtois’n otteita paikan päällä ja seuralla oli mahdollisuus hankkia hänet kolmella miljoonalla eurolla. Lopulta Barcelona ei hankkinut häntä ja Courtois siirtyi Chelseaan, josta matka jatkui lainalle Atléticoon.

Barcelona oli toistamiseen kiinnostunut belgialaisesta kesällä 2014. Courtois oli edustanut Atléticoa kolmen vuoden ajan ja voittanut juuri La Ligan mestaruuden Diego Simeonen alaisuudessa. Silloin Barcelona mietti pitkään Courtois’n ja Marc-André ter Stegenin välillä. Courtois olisi halunnut jäädä Espanjaan, mutta Barcelona hankki ennemmin ter Stegenin tämän laadukkaamman pallollisen pelaamisen vuoksi.