Barcelona hävisi tiistai-iltana Mestarien liigassa Bayern Mücnhenille vieraskentällä maalein 0-2. Synkkä neliminuuttinen musta hetki ja heikko viimeistely koituivat Barcelonan kohtaloksi.

Päävalmentaja Xavi oli todella pettynyt tappioon, sillä hänen mielestään Barcelonalla oli saumat parempaan. Barcelona loi useamman erinomaisen maalintekopaikan, mutta viimeistelyssä se ei onnistunut.

Barcelonan ykköshyökkääjä Robert Lewandowski pääsi pariin otteeseen kokeilemaan entistä seuraansa vastaan, mutta tällä kertaa mies ei tutulla Allianz Arenalla onnistunut maalinteossa. Myös Pedrille avautui erinomainen tekopaikka, mutta viimeistely-yritys pomppi tolpasta ulos.

– Olimme monella tapaa parempia kuin Bayern. Olimme fyysisesti parempia ja dominoimme ensimmäistä puoliaikaa. Emme vain voi hetkeksi nukahtaa. Olen ärsyyntynyt, koska tämä peli oli täysin voitettavissa, Xavi sanoi ottelun jälkeen.

Barcelona vei maalintekoyritykset ensimmäisellä puoliajalla 10-4, mutta laukaukset maalia kohti vain 2-1. Maaliodottamaa Barcelona loi ensimmäisellä puoliajalla 0,8, kun Bayernin vastaava lukema oli vain 0,3. Koko vieraspelin ajan Barcelona hallitsi palloa 53-prosenttisesti.

Toisella puoliajalla tilastot kallistuivat Bayernin puolelle, mutta Barcelona loi silti enemmän vaarallisia tekopaikkoja kuin kotijoukkue. Bayern iski kaksi maalia 50. ja 54. minuutilla, kun Lucas Hernández ja Leroy Sané onnistuivat maalinteossa.

Koko ottelun osalta Barcelonan maaliodottama oli tasan kaksi maalia, kun Bayernilla se oli kahdesta osumasta huolimatta vain 1,6.

– Sensaatio oli se, että olimme todella hyviä ja pelasimme voitosta. Tämä on kirvelevä oppitunti. Emme tehneet maalia, vaikka meillä oli seitsemän erinomaista maalintekopaikkaa. Niistä pitää laittaa sisään, Xavi totesi.

Paikkojen tuhlailu todella hermostutti Xavia, vaikkakin päävalmentaja näki tunnelin päässä myös valoa.

– Olen hermostunut, mutta ylpeä. Olimme ihan yhtä hyviä kuin hekin. Voimme sanoa, että olimme parempia, mutta kyse on voittamisesta. Ensimmäinen tuli kulmapotkusta ja toinen siitä, ettemme pysäyttäneet vastahyökkäystä. Sellaiset asiat vain pitää tehdä. He ovat valmis joukkue, mutta me olemme vasta rakentumassa. Meidän pitää parantaa näillä osa-alueilla.

Jos mietitään Barcelonan edellisiä kohtaamisia Bayernia vastaan, oli peli huomattavasti parempaa. Bayern oli voittanut ennen tiistai-iltaa neljä edellistä kohtaamista peräti maalierolla 17-4. Eteenpäin on siis menty, mutta se ei vielä Xaville riitä.

– Se ei vain riitä. Kun puhumme kilpailemisesta, puhumme kulmapotkujen tai vastahyökkäysten hoitamisesta. Kyse on myös tehokkuudesta. Jos pääset maalivahdin eteen, pitää laittaa pallo maaliin. Ensimmäinen puoliaika oli erinomainen. Pidimme palloa heidän kenttäpuoliskollaan, dominoimme heitä, voitimme kaksinkamppailut. Ansaitsimme voittaa.

– Täytyy oppia virheistä. Kun tilanne on vaikea, se opettaa. Kulmapotkusta tullutta 1-0-maalia ei saisi tapahtua. He eivät voi vastahyökätä keskustasta. Meidän täytyy oppia. Lopputulos ei mielestäni kertonut kenttätapahtumista tällä kertaa, Xavi sanoi.

PvmOtteluTulos
01.11.2022Viktoria PlzenVPLBarcelonaBAR2-4
26.10.2022BarcelonaBARBayern MünchenBM0-3
#JoukkueOVTHMP
1Bayern München BM660018-218
2Inter Milano INT631210-710
3Barcelona BAR621312-127
4Viktoria Plzen VPL60065-240

LUE MYÖS