Atlético Madrid avasi La Liga -kautensa tyylikkäästi, kun se kaatoi vieraskentällä Getafen maalein 3-0. Atléticon parhaimmistoa oli seuraan palannut keskushyökkääjä Álvaro Morata, joka iski kaksi maalia.

Morata palasi Atléticoon tänä kesänä vietettyään kaksi vuotta lainalla Juventuksessa. Alunperin Morata oli jäämässä Diego Simeonen suunnitelmissa vaille todellista roolia. Avauspelissä Morata nousi kuitenkin heti avauskokoonpanoon, ja hyökkääjä kiitti vastuusta pelaamalla erinomaisen ottelun.

Getafea vastaan Morata vei vieraat 1-0-johtoon 15. minuutilla. João Felix pelasi pallon kohti Morataa, joka viimeisteli boksin ulkopuolelta tarkasti vasempaan alakulmaan ensimmäisellä kosketuksellaan.

Myös Felix oli erinomaisessa vireessä kauden avausottelussa. Atléticon toisessa osumassa Felix teki erinomaisen pallonriiston ja lähti kääntämään nopeasti hyökkäystä. Felix tarjoili Moratalle erinomaisen läpisyötön, ja Morata viimeisteli pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon.

Atléticon kolmannesta osumasta vastasi viime kaudella varjojen mailla taivaltanut Antoine Griezmann, joka laukoi voittolukemat noin 20 metristä tarkalla laukauksella oikeaan alakulmaan. Myös Griezmannin osuman tarjoili Felix.

Atléticon hyökkäysosaston kannalta avausottelu oli ihanteellinen. Griezmann ja Morata ovat olleet isoja kysymysmerkkejä kauden alla. Felixin kohdalla on odotettu jo pitkään tasaista ja ehjää kautta, ja ainakin avausottelu antoi erinomaisia viitteitä koko kolmikon tasosta. Varsinkin Moratan ja Felixin yhteispeli oli varmasti juuri sitä, mitä Simeone toivoi.

– Meillä on hyvä yhteys, osoitimme sen jo ensimmäisenä vuotena. Me kaikki haluamme pelata, ja lopulta valmentaja tekee päätökset.

– Katsotaan, olenko onnekas. Teen paljon töitä sen eteen, että olisin parhaalla tasollani ja etten kokisi loukkaantumisia, mutta joskus jalkapallo on epäreilua. Toivon, ettei tänä vuonna tulisi loukkaantumisia. Jos pysyn terveenä, olen varmasti hyvällä tasolla, koska teen sen eteen paljon töitä, Felix kommentoi ottelun jälkeen Movistarille.

Voit katsoa ottelun koosteen tästä (Youtube).