Gareth Balen kaksijakoinen, kahdeksan vuotta kestänyt ajanjakso Real Madridissa tuli päätökseensä viime kuussa. Tulevan vuoden Bale pelaa MLS-liigassa Los Angeles FC:ssä. Hän saapui Yhdysvaltain länsirannikolle eilen perjantaina. Samana päivänä LAFC:n espanjankielisillä some-kanavilla julkaistiin videoklippi, jossa Bale tervehtii joukkueen kannattajia espanjaksi. Los Angelesissa asuu huomattavasti latinalaisamerikkalaisia, minkä lisäksi moni joukkueen pelaajista puhuu äidinkielenään espanjaa.

– Hei Los Angeles! 35.52, olen täällä Los Angelesissa. Nähdään ottelussa tänä iltana, toteaa Bale videolla.

Lue myös: Gareth Bale harkitsee oikeustoimia Espanjan suurinta urheilulehteä vastaan – näin agentti kommentoi walesilaistähden tulevaisuutta

Balen ja espanjalaislehdistön välinen suhde kiristyi varsinkin viime vuosina, ja kipuraja ylitettiin useaan otteeseen. Yksi tavallisimmista, erityisesti Marcan, moitekohdista oli Balen oletettu haluttomuus opiskella espanjan kieltä. Vaikka hän kertoi The Timesin haastattelussa hallitsevansa asuinmaansa kielen, julkisuudessa hän puhui espanjaa erittäin harvoin. Nyt hän teki niin heti Madridista pois päästyään.

Lauantaina Marca joutui tunnustamaan, että Bale puhuu ”melkein täydellistä” espanjaa LAFC:n julkaisemalla videolla.

– Absoluuttisesti kaikkien aikojen trolli, kirjoitti skotlantilaistoimittaja Euan McTear Twitterissä suoraan suomennettuna.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Euan McTear

@emctear
Bale speaking Spanish for LAFC. The absolute GOAT troll. Love it.

LÁFC

@SomosLAFC
Nos vemos esta noche, @GarethBale11. 👊

#LAFC

Koska espanjalaismedian toiminta ei likimainkaan aina ollut journalistisesti uskottavaa tai asiallista, Balen pikkumainen silmänisku on saanut sosiaalisessa mediassa haltioituneen vastaanoton. LaLigalle työskentelevä Phil Kitromilides havaitsi Balen piiloivallisen tempun ja kutsui tätä siitä hyvästä ”legendaksi”. Arvostettu journalisti ja kirjailija Carl Anka kuvaili yksinkertaisen videon sanatonta viestiä ”sensaatiomaiseksi”.

Jos upotukset eivät näy, voit katsoa ne täällä ja täällä.

Phil Kitromilides

@PhilKitro
"Journalists" here absolutely slated Gareth for NOt SpEaKInG SpANisH... First thing he does in LA is speak Spanish. Legend.

LÁFC

@SomosLAFC
Nos vemos esta noche, @GarethBale11. 👊

#LAFC

Carl Anka

@Ankaman616
Bale speaking Spanish? The prophecy is fulfilled. Sensational.

LÁFC

@SomosLAFC
Nos vemos esta noche, @GarethBale11. 👊

#LAFC

Lue myös: Gareth Bale sai ryöpytyksen Espanjassa – ”Hänen asenteensa on häpeällinen”