Real Madridin laitahyökkääjä Gareth Bale on ollut viime päivinä otsikoissa, vaikka häntä ei ole pitkään aika nähty tositoimissa seuratasolla.

Loukkaantumisista kärsinyt Bale, 32, on pelannut Madridissa tällä kaudella vain 270 minuuttia, joista viimeisimmät tulivat yli kuukausi sitten.

Hän oli kuitenkin hyvällä pelipäällä torstaina, kun Wales voitti hänen maaleillaan Itävallan 2-1 MM-jatkokarsinnoissa.

Ottelun alla Espanja suurin urheilulehti Marca julkaisi kolumnin, jossa se nimitti Balea ”loiseksi”. Lehti perusteli sanavalintaa sillä, että Bale nostaa isoa palkkaa Madridissa, vaikka häntä ei juurikaan nähdä kentällä.

Bale tuomitsi Marcan kolumnin Itävalta-ottelun yhteydessä, ja myöhemmin hän kritisoi espanjalslehden toimintaa myös sosiaalisessa mediassa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Telegraph kertoo, että Bale edustajineen harkitsee oikeudellisia toimia Marcaa vastaan.

Viime aikoina on huhuttu, että Bale saattaa lopettaa uransa, jos Wales ei pääse ensi talvena pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Walesin kisapaikka on enää yhden voiton päässä.

Myös Balen agentti Jonathan Barnett antoi ymmärtää Telegraphin haastattelussa, että Walesin kohtalo on iso tekijä Balen miettiessä tulevaisuuttaan. Hänen sopimuksensa Real Madridissa päättyy tulevana kesänä.

– Gareth ei tiedä, mitä kesällä tapahtuu. Kaikki riippuu Walesista, sanoi Barnett.

– Emme ole puhuneet kenellekään, ja hän tekee sen päätöksen [tulevaisuudestaan] joskus kesäkuussa.

Barnett ei ymmärrä, miksi Bale ei ole päässyt pelaamaan Madridissa, kun hän on ollut kunnossa.

– Se on uskomatonta, että he eivät ole peluuttaneet häntä, koska hän pystyy yhä tekemään asioita, kuten näimme torstaina.

– Jos he peluuttaisivat häntä, heillä olisi mahtava pelaaja käytössään, mutta me elämme sen kanssa ja jatkamme eteenpäin.

– Hän on Walesin kaikkien aikojen pelaaja, ja yksi Britannian kaikkien aikojen parhaista.

Voit katsoa Balen vapaapotkumaalin Itävaltaa vastaan alta Viaplayn videosta.