Athleticin puheenjohtajavaalit järjestetään perjantaina, jolloin seuran jäsenet äänestävät uudesta puheenjohtajasta.

Iñaki Arechabaleta julkaisi maanantaina Bilbaossa oman projektinsa. Arechabaleta hakee seuran puheenjohtajaksi. Arechabaleta palkkaa Marcelo Bielsan Athleticin päävalmentajaksi, jos hänet valitaan puheenjohtajaksi. Arechabaleta on vaalien voittajasuosikki.

Arechabaletan mukaan Bielsa on paras mahdollinen vaihtoehto joukkueen valmentajaksi. Athletic on parhaillaan ilman päävalmentajaa, kun Marcelino jätti tehtävän muutama viikko sitten.

– Olemme tuoneet projektiimme parhaan mahdollisen valmentajan. Hänen mielestään Athleticilla on hyvä joukkue, ja Bielsa voi saada siitä kaiken irti. Bielsa tiedostaa täydellisesti Athleticin arvot, jotka ovat uniikkeja jalkapalloilevassa maailmassa. Uskomme, että projektimme voittaa vaalit, Arechabaleta vakuutti.

Bielsa valmensi Athleticia vuodet 2011-13, ja luotsasi seuran Eurooppa-liigan finaaliin keväällä 2012. Bielsa on analysoinut Athleticin viime kauden peliesitykset katsottuaan joukkueen jokaisen ottelun. Lisäksi hän on analysoinut Athleticin B-joukkueen jokaisen ottelun.

– Athleticin kaltaisen seuran valmentaminen on hyvin suuri vastuu etenkin minulle, sillä olen valmentanut Athleticia jo aiemmin ja tiedän, millaista se on. Arechabaleta ilmoitti maaliskuussa haluavansa minut mukaan projektiinsa. Halusin analysoida kaikkea rauhassa ymmärtääkseni, olenko oikea ihminen tähän projektiin.

– Maaliskuussa ja huhtikuussa käväisin katsomassa Athleticin otteluita. Joukkue pelasi hyvin ja pidin näkemästäni. Ymmärsin silloin, että Athleticille olisi parasta jos, Marcelino jatkaisi joukkueessa, koska mielestäni hänen projektinsa seurassa ei ollut päättynyt. Sitä projektia olisi voinut kehittää. Arechabaleta kertoi minulle odottavansa, mitä Marcelino päättäisi, ja jatkaisimme keskusteluja sen jälkeen. Marcelino päätti jättää seuran sarjakauden päätyttyä ja sitten vastasin olevani valmis tehtävään.