Bernardo Silva saattaa jättää Manchester Cityn tänä kesänä.

Silva kuului viime kaudella Manchester Cityn ehdottomiin avainpelaajiin ja joukkueen päävalmentaja Pep Guardiola kehui vuodenvaihteessa Silvaa jopa koko Valioliigan parhaaksi pelaajaksi.

Mundo Deportivon mukaan Silva ja Guardiola ovat tehneet herrasmiessopimuksen, jonka myötä pelaaja voi halutessaan jättää Manchester Cityn ennen ensi kauden alkua. Jos Silva haluaa vaihtaa maisemaa, aikoo Guardiola auttaa häntä siinä.

Mundo Deportivo paljasti Silvan kertoneen Manchester Cityn seurajohdolle olevansa halukas jättämään seuran ja Englannin taakseen kesän aikana, jos osapuolet saavat mielenkiintoisen tarjouksen.

Silva tiedostaa Barcelonan olevan kiinnostunut hänestä, ja Barcelona on saanut agenttien kautta tietää, että seurassa pelaaminen houkuttelee Silvaa.

Lehden mukaan seurat ovat jo aloittaneet keskustelut Silvan siirrosta. Manchester City pyytää Silvasta noin 80-100 miljoonan euron siirtosummaa. Barcelonalla ei ole luonnollisesti nykyisessä taloustilanteessaan varaa siihen, mutta Barcelona myynee Frenkie de Jongin Manchester Unitediin lähiviikkoina noin 80 miljoonalla eurolla. Sen myötä Barcelona saisi varoja Silvan hankkimiseen.