Arvostettuna siirtoasiantuntijana tunnettu toimittaja Fabrizio Romano on kirjoittanut Twitterissä, että laitapuolustaja Marcos Alonso on edelleen varsin lähellä siirtoa FC Barcelonaan. Romanon mukaan 31-vuotias espanjalainen on vahvistanut Chelsealle halunsa lähteä seurasta tänä kesänä.

Barcelonan sanotaan päässeen jo sopuun sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista Alonson kanssa. Pallo on nyt Chelsealla, sillä Barcelona odottelee lähinnä sitä, millaisen lopullisen hintalapun Chelsea Alonsolle lätkäisee.

Samaan aikaan Barcelona odottelee myös Cesar Azpilicuetan vastausta kaksivuotiseen sopimustarjoukseen. Toisin kuin Alonso, Azpilicueta on tänä kesänä vapaa agentti eikä hänestä tarvitse maksaa siirtokorvausta. Alonson sopimus Chelsean kanssa ulottuu kesään 2023.

Marcos Alonso on Real Madridin kasvatti, joka ei ole pelannut Espanjan kentillä sitten vuoden 2010. Sen jälkeen hän on pelannut Valioliigaa Boltonissa ja Sunderlandissa sekä Serie A:ta Fiorentinassa. Chelseaa Alonso on edustanut kesästä 2016 lähtien. Virallisia otteluita Chelseassa on kertynyt 212.

Marcos Alonso on kolmannen sukupolven huippupelaaja, jonka isä ja isoisä kantoivat lisäksi samaa nimeä hänen kanssaan. Vuonna 2012 kuollut isoisä Marcos Alonso Imaz, joka tunnettiin kutsumanimellä Marquitos oli Racing Santanderin kasvatti, joka pelasi Real Madridissa vuosina 1954-1962 voittaen seurassa viidesti La Ligan ja viidesti Euroopan Cupin.

Sukuketjun keskimmäinen Marcos Alonso Peña nousi futisammattilaiseksi poikansa tavoin Real Madridin junioreista, mutta pelasi pidempään Atlético Madridissa (1979-1982 ja 1987-1989) ja Barcelonassa (1982-1987). Barcelonassa Marcos Alonso Peña voitti muun muassa kerran La Ligan. Hän pelasi myös Espanjan EM-hopeaa voittaneessa joukkueessa vuonna 1984 ja valmensi kaudella 2000-2001 silloin Segundassa pelannutta Atlético Madridia.

Nyt Barcelonassa saatetaan siis nähdä pelaamassa Marcos Alonso 35 vuoden tauon jälkeen.