Lionel Messi on Barcelonan ehkä kaikkien aikojen tärkein ja merkittävin kymppipaidan kantaja. Vaikka moni niin toivoikin, ei Messi silti pelannut koko ammattilaisuraansa Barcelonassa, vaan siirtyi kesällä 2021 jokseenkin vastentahtoisesti PSG:hen.

Kymppipaidan peri teinilupaus Ansu Fati, josta ovat olleet kiinnostuneita monet muutkin Euroopan huippuseurat. Espanjan A-maajoukkuepelaaja on Barcan suuri toivo, kun talousvaikeudet rajoittavat seuran pelaajahankintojen tekemistä. Ja culéjen onneksi Fati vakuutteli haluavansa jatkaa Barcelonassa pitkään, kun ranskalainen Canal+ kysyi häneltä PSG:n mahdollisesta kiinnostuksesta häntä kohtaan.

– Totta puhuen en tiedä siitä. Niitä asioita hoitavat agenttini ja vanhempani. Olen kuitenkin sanonut alusta lähtien agentilleni ja isälleni, että tavoitteeni on jäädä tähän seuraan (Barcelonaan). Mielessäni on hyvin selvää, että toivottavasti voisin pelata koko urani täällä, Fati totesi.

Fatilla on ikää vasta 19 vuotta, mutta hän on kärsinyt jo tähänastisella urallaan valtavan paljon loukkaantumisista. Suhteellisuudentaju ja aiemmat kokemukset auttavat häntä kuitenkin suhtautumaan niihin maltilla.

– Viime vuodet ovat olleet vaikeita, koska ne ovat pahinta, mitä pelaajalle voi sattua. Paljon pahempiakin tilanteita voi silti olla: oma vanhempi voi sairastua tai omakin terveys voi pettää, Fati totesi.

– Sellaisesta voi kuitenkin parantua. Minulla oli huonoa tuuria jo 13-vuotiaana. Rikoin sääri- ja pohjeluuni, olin vielä pieni, ja ajattelin, etten voisi pelata enää. Luulin kaiken olevan ohi. Kaikesta kuitenkin lopulta oppii. Kärsivällisyys on kaikkein tärkeintä.

Fatilta kysyttiin haastattelussa myös hänen esikuvistaan, ja vastauksena tulikin melkoinen sikermä erilaisia maailmantähtiä.

– Ihailen (Didier) Drogban liikkeitä ja sitä, kuinka hän liikkui rangaistusalueella. Drogba käytti erittäin hyvin vartaloaan. Cristiano Ronaldo on kaikessa erittäin ammattimainen. Leo (Messi) on uskomaton ja Neymar käyttää mielikuvitustaan kentällä. (Kylian) Mbappéssa pidän eniten siitä, että hänellä on maalinteko mielessään. Se on hänen päämääränsä.

Fati palasi myös Messin lähtöön ja siihen, kuinka hän peri Messin pelinumeron.

– Leo on antanut Barcalle paljon eikä yksikään culé pidä hänen näkemisestään toisessa seurassa. Toivottavasti hänellä menee kaikki hyvin.

– Kun Leo lähti, minä käytin numeroa 17. Seurasta soitettiin minulle ja ehdotettiin, että ottaisin käyttöön numeron 10. He sanoivat, että kapteenit olivat hyväksyneet sen. Minulle se on kunnia. Barcassa pitää olla varautunut kaikkeen, Fati lisäsi.

Lähde: AS