Ronald Koeman valmensi Barcelonaa reilun vuoden ajan.

Hän sai potkut Barcelonan peräsimestä viime syksynä, kun alkukausi oli mennyt pahemman kerran penkin alle.

Hollannin A-maajoukkueen peräsimeen vuodenvaihteessa palaava Koeman käväisi valmentajille tarkoitetussa AK Coaches World -tapahtumassa puhumassa ajastaan Barcelonassa. Koeman teki mielestään hyvää työtä Barcelonassa.

– Se sattuu aina, kun pestisi ei pääty sillä tavalla kuin olisit halunnut sen päättyvän. Omassa tapauksessani uskon ihmisten, jotka ymmärtävät jalkapallosta ja tietävät Barcelonan taloustilanteen, arvostavan työpanostani. Heidän mielestään tein hyvää työtä. En sano tehneeni loistavaa tai surkeaa työtä. Tein hyvää työtä tilanteessa, joka oli Barcelonalle todella vaikea.

Koeman tiedostaa, ettei Barcelonan taloudellinen tilanne ole vieläkään helpottanut sen suuremmin.

– Tilanne on edelleen hyvin vaikea. Toivottavasti Barcelona voi palata entiselleen. Ihmiset tietävät täydellisesti, miten vaikea tilanne minullakin oli seurassa. Tein kaikkeni Barcelonan eteen ja hyväksyin seuran päätökset Barcelonan taloutta ajatellen. Hyväksyin muun muassa Antoine Griezmannin paluun Atléticoon. Se oli seuran päätös.

– En koskaan ajatellut itseäni, vaan tein aina kaiken Barcelonan eteen. Loppujen lopuksi tässä maailmassa sinulla on tukijoita ja ihmisiä, jotka ovat sinua vastaan.