La Liga -kausi 2021-2022 on päättynyt. Sunnuntain myöhäisillassa pelattiin vielä kolme kamppailua, jotka alkoivat Espanjan paahtavien helteiden vuoksi vasta kello 23 Suomen aikaa. Viimeisten pelien panos oli lähinnä siinä, selviytyisikö Espanjasta Konferenssiliigan karsintoihin Villarreal vai Athletic Bilbao.

Oikea vastaus on Villarreal. Se kasvatti eronsa Athleticiin neljään pisteeseen haettuaan täyden pistepotin Camp Noulta. Keltainen Sukellusvene pelasi tällä kaudella Mestarien liigaa edellisvuoden Eurooppa-liigan mestarina, ja eteni kilpailussa aina välieriin saakka. Villarreal oli Mestarien liigan varsinainen piristysruiske ja yllättäjä, mutta ensi kaudella on edessä uusi maaperä Konferenssiliigan puolella. Sentään kauhuskenaario ei toteutunut, eikä Villarreal jäänyt kokonaan ulos eurokentiltä.

Samalla Villarrealista tulee ylipäätään ensimmäinen espanjalainen joukkue ikinä Konferenssiliigassa. Tällä kaudella ei espanjalaisedustusta kilpailussa nähty Villarrealin mentyä Eurooppa-liigan mestarina Mestarien liigaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

OptaJose

@OptaJose
1 - El @VillarrealCF se convierte en el primer equipo de la historia del fútbol español en disputar la #ConferenceLeague. Estreno

#VillarrealCF 💛💛

Avausmaalin Villarrealille teki 41. peliminuutilla laitapuolustaja Alfonso Pedraza, joka sai nousunsa päätteeksi hyvän syötön Dani Parejolta ja sijoitti pallon takanurkkaan. Toinen maali syntyi, kun päätösjaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Barcelonan Adama Traoré antoi omalta päätyrajalta karmaisevan harhasyötön oman boksin keskelle parhaaseen maalintekosektoriin. Moi Goméz kiitti ja ampui pallon maaliin.

Barcelonan esitys kauden päätösottelussa Camp Noulla ei ollut erityisen riemukas, mutta siihen nähden, kuinka pahalta Barcan tilanne vielä syksyllä näytti, oli sarjan kakkospaikka ja pääsy Espanjan Supercupiin kelpo suoritus. Yhden maalin Barcelona (Frenkie de Jong) tänäänkin teki, mutta maali hylättiin Ansu Fatin oltua niukasti paitsiossa.

Tappiokin olisi Villarrealin lopulta Konferenssiliigan karsintoihin vienyt, sillä Athletic Bilbao päätti kauden 0-1-vierastappioon Sevillaa vastaan. Sevillan ainokaisen teki Rafa Mir.

Atlético Madrid haki päätöskierroksella 2-1-vierasvoiton Real Sociedadista. Maalit merkittiin Rodrigo De Paulille ja Ángel Correalle Atléticolta, ja Jon Guridille Real Sociedadin joukkueesta. Voitto piti Atléticon kolmantena ennen Sevillaa.

Eurooppa-liigaan La Ligasta selviytyivät Real Sociedad ja Real Betis. La Realille ensi kausi on Eurooppa-liigassa jo kolmas perättäinen, ja Real Betisille toinen perättäinen.

Kuten huomataan, on La Ligan kärkipäässä tapahtunut viime vuosina vain hyvin vähän vaihtelua. Tähän kiinnitti huomiota myös Twitterin tilastotili Pedro Martin.

Päättynyt kausi oli jo kymmenes perättäinen, jonka aikana kolmen kärki on muodostunut Barcelonasta, Real Madridista ja Atlético Madridista. Kausi oli kolmas peräkkäinen, jolloin Sevilla on sijoittunut näiden takana neljänneksi. Ja samalla kausi oli toinen peräkkäinen, kun sijoilta 5-7 löytyvät Real Betis, Real Sociedad ja Villarreal.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Llevamos 10 ligas seguidas siendo los tres primeros los mismos equipos.

Llevamos 3 ligas seguidas siendo los cuatro primeros los mismos equipos.

Llevamos 2 ligas seguidas siendo los siete primeros los mismos equipos.