Bayern München ei aio myydä tähtihyökkääjäänsä Robert Lewandowskia ennen kuin se on löytänyt hänelle korvaajan, kertoo Diario Sport.

Barcelonaan yhdistetty Lewandowski, 33, vahvisti viime viikonloppuna, että hän ei aio jatkaa Bayernin kanssa sopimustaan, joka kattaa enää ensi kauden.

– Kummankin osapuolen on mietittävä tulevaisuutta. Parhaaksi olisi, jos löydämme parhaan ratkaisun kummallekin osapuolelle, sanoi Lewandowski ESPN:n mukaan.

– Sanoin seuralle, että jos minusta tehdään tarjous, niin meidän on harkittava sitä – myös seuran kannalta. Kummankin osapuolen on mietittävä tulevaisuutta. Muuta en voi sanoa.

Diario Sportin mukaan Bayern on päättänyt luopua Lewandowskista välttääkseen kireän tunnelman joukkueessaan ja varmistaakseen, että se saa hänestä siirtokorvauksen. Ongelmana on kuitenkin se, mistä hänelle löydetään korvaaja.

Bayern tarkkaili Borussia Dortmundin Erling Hålandia, mutta hänen on vahvistettu siirtyvän Manchester Cityyn. Münchenin suurseura on pitänyt silmällä myös Benfican Darwin Nuñezia ja Liverpoolin Sadio Manéa, mutta Bayern ei todennäköisesti ole valmis käyttämään järisyttäviä summia Lewandowskin korvaajaan.

Lewandowskin agentin Pini Zahavin oli määrä esitellä Bayernille tällä viikolla Barcelonan ensimmäinen tarjous, mutta neuvotteluja ei voida viedä kovin pitkälle ennen kuin müncheniläiset ovat löytäneet hänen korvaajansa.

Barcelona suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti, sillä se on jo päässyt Lewandowskin kanssa pitkälti sopuun diilin henkilökohtaisista ehdoista. Enää on sovittava siirtosumma Bayernin kanssa, ja Barcelona uskoo saavansa Lewandowskin 35-40 miljoonalla eurolla.

Lewandowski on pelannut Bayernissa tällä kaudella 46 ottelua tehden niissä yhteensä 50 maalia ja syöttäen seitsemän.