Listasimme tiistaina pelaajia, joita Barcelona tavoittelee ensi kauden vahvistuksikseen. Pyrkimyksinä on kiinnittää joukkueeseen ainakin seitsemän uutta pelaajaa.

Ovet käyvät kuitenkin luonnollisesti kahteen suuntaan. Moni tämän kauden pelaaja tulee lähtemään Barcelonasta – jotkut kalliimmalla, jotkut halvemmalla ja jotkut täysin ilmaiseksi. Käymme tässä läpi listaa Barcelonan lähtijöistä Mundo Deportivon analyysin pohjalta. Ja heitähän riittää.

  1. Yksi varmimmista lähtijöistä on 32-vuotias kakkosvahti Neto. Brasilialainen kaipaa suurempaa vastuuta ja hänen palkkansakin on kakkosvahdiksi turhan korkea. Neton sopimus kattaa vielä ensi kauden, joten jonkinlaisen korvauksen hänestä saa. Todennäköinen uusi kakkosvahti on Galatasarayhin täksi kaudeksi lainattu oma kasvatti Iñaki Peña.
  2. Todennäköisesti Barcelona pyrkii eroon ranskalaistoppari Clement Lenglet’sta. Keskuspuolustukseen on saapumassa Chelseasta Andreas Christensen, joten epävarmojen otteidensa takia vastuutaan menettänyt Lenglet päätynee siirtolistalle. Sopimusta 26-vuotiaalla ranskalaisella olisi vuoteen 2026.
  3. Lähtölupa on annettu myös 22-vuotiaalle puolustajalle Óscar Minguezalle, jonka siirtoa pidetään jo varmana. Sekä laitapakkina että topparina pelanneesta Minguezasta on tehty jo tarjouksiakin.
  4. Lähtökuopissa on myös 28-vuotias Samuel Umtiti. Vaikka loukkaantumisherkkä ranskalainen onkin taistellut itsensä taas pelikuntoon, on Umtitille etsitty uutta seuraa jo jonkin aikaa. Esillä on ollut etenkin hänen vanha seuransa Lyon. Umtitin sopimus ulottuu vuoteen 2026.
  5. 22-vuotias Riqui Puig ei nauti minkäänlaista valmentaja Xavin luottamusta. Vaikka Barca-kasvatti onkin himoinnut läpimurtoa omassa seurassaan, on hänen ollut pakko hyväksyä, että minuutteja on haettava muualta. Sportin mukaan kiinnostusta on ”lähes kaikissa La Liga -seuroissa”. Puigin sopimus kattaa vielä ensi kauden.
  6. Wolvesista lainattu Adama Traoré aloitti lainapestinsä hyvin, mutta ajautui pian vaihtopenkille. Barcelona ei aio lunastaa Traorén 30 miljoonan euron osto-optiota.
  7. Martin Braithwaiten sopimus ulottuu vuoteen 2024, mutta tanskalaisen rooli on jäänyt koko ajan pienemmäksi ja pienemmäksi. Valencian uskotaan olevan Braithwaitesta kiinnostunut.
  8. Luultavasti seuran jättää myös Braithwaiten hierarkiassa ohittanut Luuk de Jong. Hollantilainen pääpelispesialisti on tuonut maaleillaan Barcelonalle paljon tärkeitä pisteitä, mutta Sevilla halunnee häönet lainapestiltä takaisin myydäkseen hyökkääjän hyvään hintaan.

Kyseinen kahdeksikko edustaa niin sanotusti ”varmimpia lähtijöitä”. Muistakin pelaajistaan Barcelona silti saattaa luopua. Frenkie de Jong on kyllä Xavin mieleen, mutta jos jokin seura haluaa hänet ehdottomasti riveihinsä isolla rahalla, on Barca valmis kuuntelemaan tarjouksia. Lisävaroille on aina käyttöä hankintojen tekemistä varten. Myös Memphis Depayn Barca saattaa päästää sopivan tarjouksen tullessa lähtemään.

Ousmane Dembélén kohtalo riippuu täysin siitä, hyväksyykö hän Barcelonan tekemän, parannellun jatkosopimustarjouksen. Barca haluaa Dembélén jäävän, mutta jos tarjous ei kelpaa, lähtee hän seurasta ilmaiseksi. PSG:tä pidetään todennäköisimpänä mahdollisena osoitteena. Myös Dani Alvesin sopimus on katkolla, ja jatko riippuu siitä, tarjoaako Barca konkarille uutta sopimusta. Xavilla on tässä paljon sananvaltaa.

Viidestä lainapelaajasta Philippe Coutinholla, Francisco Trincaolla ja Miralem Pjanicilla ei ole Barcelonaan enää paluuta. Iñaki Peñalle on sen sijaan mahdollisesti kakksovahdin pesti tarjolla. Myös Granadassa lainalla pelaava Álex Collado voi saada Barcelonassa tilaisuuden, sillä hänen esityksensä ovat olleet Xavin mieleen.