Nyt sen voi todeta ääneen: Barcelona on selviytynyt kuivin jaloin kaudesta 2021-2022. Pokaaleja se ei voittanut, mutta alkukauden vaikeuksien jälkeen sarjan todennäköinen kakkossija on kelpo suoritus. Barcelonan massiivisesta velkataakasta on puhuttu paljon, mutta seura näyttää onnistuneen tasapainottamaan talouttaan Joan Laportan johtaman johtokunnan toimenpiteiden avulla.

Kauden urheilullisen päätavoitteensa Barcelona sinetöi viime viikolla. Ensi kauden Mestarien liigaan selviytyminen oli Xavin projektille ensiarvoisen tärkeä, sillä se tuo seuralle paljon tärkeitä rahavaroja, joiden avulla rakentaa uutta joukkuetta. Sportin mukaan Barcelonan suunnitelmana on hankkia ensi kauden joukkueeseen nimittäin peräti seitsemän uutta pelaajaa.

Kaikkein valovoimaisin huhuissa liikkunut nimi on tietysti Bayern Münchenin puolalaistähti Robert Lewandowski, jonka kanssa Barcelona tuntuu olevan täysin tosissaan. Ilman Mestarien liigan tuomia tuloja – ja Mestarien liigan vetovoimaa – ei Barcalla olisi mitään mahdollisuuksia Lewandowskia saada, mutta nyt Sport kertoo neuvottelujen olevan jo ”hyvin edistyneessä vaiheessa”.

Toisena uutena pelaajana hyökkäykseen Barcelona havittelee Leedsin brassilaituri Raphinhaa. Hänen tilanteensa riippuu pitkälti siitä, miten Leedsin kausi päättyy, sillä kolme kierrosta ennen Valioliigan päättymistä Leeds on putoamisviivan alla. Kaksi juuri viivan päällä olevaa joukkuetta ovat tosin vain pisteen sisällä. Jos Leeds putoaa, on Raphinhan sopimuksessa kiinteä 25 miljoonan euron ulosostopykälä, jonka Barcelona voisi lunastaa.

Puolustukseen remonttia on tulossa enemmänkin, ja muuttoautokuluissa on miltei säästön paikka. Kiikarissa on nimittäin peräti kolme Chelsean pelaajaa.

Tanskalaistoppari Andreas Christensenin sopimus on Sportin mukaan viimeistelty jo useita viikkoja sitten. Myös Cesar Azpilicuetan kanssa on jo sopimuksesta sovittu, mutta neuvottelut Chelsean kanssa ovat vielä kesken. Azpilicuetan sopimus Chelsean kanssa kattaa vielä ensi kauden. Kolmantena Chelsea-pelaajana Barcelona keskustelee myös laitapuolustaja Marcos Alonson kanssa.

Myös keskikentän keskustaa halutaan vahvistaa. Varmana hankintana pidetään AC Milanista ilmaiseksi saapuvaa Franck Kessiétä, mutta hän ei liene ainoa tulokas. Xavi kommentoi sunnuntaina, ”ettei Sergio Busquets pelaa ikuisesti”, joten konkarille haetaan laadukasta back-upia. Mahdollisiksi ehdokkaiksi Sport nimeää Real Sociedadin Martín Zubimendin, AS Monacon Aurelién Tchouaménin ja Wolverhamptonin Rubén Nevesin. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole erityisen halpa hankinta, joten tilaa on tehtävä pelaajamyynneillä.