Vielä tammikuussa näytti hyvin vahvasti siltä, että Ousmane Dembélé lähtee viimeistään kesällä Barcelonasta. Jopa kesken kauden poistumista tai katsomoon istuttamista pidettiin mahdollisena, sillä Dembélén jatkoneuvottelut Barcelonan kanssa ajautuivat pahaan umpikujaan.

Dembélé on kuitenkin pelannut, ja varsin vahvasti kevään aikana välillä onkin. Ailahtelevaisuutta otteissa on ollut edelleen, mutta parhaimmillaan hän on ollut ratkaisevan tärkeä pelaaja. Niinpä seurassa jatkaminen on edelleen mahdollista, vaikka sukset näyttivät välillä olevan pahemminkin ristissä. Tahto yhteisen taipaleen jatkamiseen on yhteinen.

Sport kertoo Barcelonan tekevän Dembélén agentin Moussa Sissokon kanssa töitä sen eteen, jotta molempia osapuolia tyydyttävä sopimusmalli löytyisi. Keskeinen ongelma on koko ajan ollut, ettei Barcelona ole pystynyt tarjoamaan Dembélélle yhtä rahakasta sopimusta kuin muut seurat ovat jo tarjonneet.

Barcelonan ajatus onkin päästä lähemmäs Dembélén palkkatoiveita tiettyjen bonuspykälien avulla. Selvää on, ettei Barcelonan alkuperäinen sopimustarjous Dembélélle kelpaa, mutta toiseen, paranneltuun tarjoukseen aiotaan liittää useita bonuksia sidottuina muun muassa pelattujen ottelujen määrään ja mestaruuksiin.

Vielä Barcelona ei ole voinut tätä tarjousta kuitenkaan esittää, sillä matkassa on ollut pari talouteen liittyvää mutkaa. Ensimmäisen niistä Barca selätti jo varmistamalla paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa. Se tuo seuran kassaan tärkeitä lisätuloja.

Toinen ehto on vielä ratkaisematta. Barcelona tavoittelee lisätuloja sekä CVC-sijoitusrahaston rahoitussopimuksen että Barca Studiosin myynnin myötä. Kunhan nämä operaatiot on viety maaliin, voi seura vastata paremmin Dembélén palkkavaatimuksiin ja esittää tälle virallisen tarjouksen.

Barcelonalla on kuitenkin kiire. Kautta on jäljellä enää alle kolme viikkoa, ja sen jälkeen Dembélé lähtee joko Ranskan maajoukkueen Nations League -otteluihin tai lomalle. Barcelona tarvitsee jatkosopimukseen kaivatut varat nopeasti.

Mikäli tyydyttävää tarjousta ei tule, on Dembéléllä tiettävästi useampi vaihtoehto valittavanaan muuallakin.