Betis isännöi Barcelonaa lauantaina Villamarínilla.

Betis voitti hiljattain Copan mestaruuden. Mestaruuden voittaneita joukkueita yleensä kunnioitetaan vastustajan toimesta pasillolla, eli kunniakujalla.

Barcelonan päävalmentaja Xavi kertoi perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan, että hänen joukkueensa tekee Betisille kunniakujan Villamarínilla ennen ottelun käynnistymistä.

– Se on osoitus kunnioituksesta ja urheiluhengestä. Betis ansaitsee sen. Olemme osallistuneet samaan kilpailuun ja Betis voitti sen. On osoitettava kunnioitusta ja urheiluhenkeä kannattajille. Olisi virheellistä, jos emme osoittaisi sitä lapsille. Pelaajat olivat samaa mieltä kanssani. Tein pelaajaurallani pasillon Real Madridille. On kunnioitettava vastustajaa, Xavi totesi.

Kunniakujasta on puhuttu jo pitkään espanjalaisessa mediassa, sillä tiettävästi Atlético ei aio tehdä sitä sunnuntaina derbyssä Real Madridille, joka varmisti hiljattain La Ligan mestaruutensa.

Atléticon mielestä Real Madrid pitää sitä ennemmin nöyryyttävänä kuin kunnioittavana tekona. Madridilaismedia on aikoinaan käyttäytynyt epäkunnioittavasti Barcelonaa kohtaan, kun katalaaniseura teki pasillon Real Madridille.