Barcelona haki sunnuntai-illan päätteeksi nihkeän 2-1-voiton Mallorcasta. Barcelonalle parasta antia ottelusta oli Ansu Fatin paluu kokoonpanoon. Päävalmentaja Xavi haluaa leipoa nuorukaisesta puhtaan kärjen.

Fati, 19, tuli kentälle 75. minuutilla Pierre-Emerick Aubameyangin tilalle. Loukkaantumisen takia Fati pelasi edellisen kerran La Ligaa viime marraskuussa. Hän piipahti kokoonpanossa pelikuntoisena tammikuussa Supercopassa ja Copa del Reyssä, mutta joutui kahden pelin jälkeen takaisin sairastuvalle.

– Olen todella tyytyväinen häneen. Hän on tehnyt paljon töitä ollakseen kunnossa loppukauden aikana. Hän pystyy kääntäämään pelejä, hän on erityinen, mutta meidän täytyy pitää huolta hänestä, Xavi sanoi Marcan mukaan.

Fati on urallaan pelannut pääosin vasempana laiturina. Xavin mukaan Fatissa on kuitenkin Barcelonan ysipaikan tulevaisuus.

– Olen kokeillut häntä ysipaikalla, koska mielestäni hänen pitää pelata rangaistusalueen sisällä. Hän on erityinen pelaaja, joka tekee maaleja. Pallot menevät (joskus) vahingossakin hänestä maaliin. Näen hänet enempi ysipaikan pelaajana kuin laiturina. Hän ei ole vielä saanut (loukkaantumisen jäljiltä) nopeuttaan tai fyysisiä ominaisuuksiaan takaisin, mutta hän on tyytyväinen, Xavi sanoi.

Lähde: Football Espana