Real Madrid varmisti lauantaina La Ligan mestaruuden kaatamalla Espanyolin kotikentällään 4-0.

Los Blancos vastaanotti pokaalinsa stadionilla ja lähti sitten kaupungille juhlistamaan historiansa 35. sarjamestaruutta kannattajiensa kanssa.

Suuren juhlatunnelman keskellä monien silmään pisti, että yksi pelaaja puuttui joukosta: laitahyökkääjä Gareth Bale.

Marca kertoo, että Bale, 32, harjoitteli perjantaina normaalisti joukkueen mukana, mutta ilmoitti treenien jälkeen kärsivänsä selkäkivuista. Lehden mukaan Madridin lääkintähenkilökunta ei löytänyt vikaa walesilaislaiturin selässä.

Bale lähetti sosiaalisessa mediassa onnittelut joukkuekavereilleen ja sanoi, ettei päässyt paikalle selkäkipujen takia.

– Olen niin pettynyt siihen, etten voi osallistua juhlallisuuksiin tänä iltana pahan selkäkrampin takia, mutta olen todella ylpeä mestarijoukkueesta! Nauttikaa illasta pojat!

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Vuodesta 2013 lähtien Real Madridia edustanut Bale on noussut seuralegendojen joukkoon tärkeiden maaliensa ja saavutustensa takia, mutta hän on varmasti yksi viime aikojen kiistellyimmistä seuralegendoista.

Balea on kritisoitu jo pitkään hänen ailahtelevaisista otteistaan sekä loukkaantumisherkkyydestään, ja monet ovat kyseenalaistaneet hänen sitoutumisensa Real Madridia kohtaan.

Madridin ja Balen sopimus päättyy tulevana kesänä, eikä hän ole pelannut tällä kaudella kuin 290 minuuttia Los Blancosin paidassa. Samalla aikavälillä hänelle on kertynyt Walesin maajoukkueessa 331 minuuttia ja viisi maalia – neljä osumaa enemmän kuin Madridin peleissä.

Kaikkiaan Bale on pelannut Real Madridissa 258 ottelua tehden niissä yhteensä 106 maalia ja syöttäen 67. Hän on voittanut seurassa muun muassa neljästi Mestarien liigan, kolmesti La Ligan ja kertaalleen Copa del Reyn.