Espanjan jalkapallopiirien puhutuin asia on tällä viikolla ollut niin sanotut ”Supercopa-vuodot”, jotka julkaisi sunnuntaina El Confidencial. Vuodettujen sähköpostien, WhatsApp-keskustelujen ja asiakirjojen perusteella on käynyt ilmi, kuinka Barcelonan toppari Gerard Piqué ja Espanjan jalkapalloliitto RFEF:n puheenjohtaja Luis Rubiales saivat itselleen useiden miljoonien verran hyötyjä järjesteltyään Espanjan Supercupin kuusivuotisella sopimuksella Saudi-Arabiaan.

Piqué antoi jo oman vastineensa skandaaliin maanantaina, ja keskiviikkona oli vuorossa Rubiales. Rubiales puhui ensin lehdistötilaisuudessa medialle yleisesti, ja antoi illalla haastattelun Cadena SER:in El Largueron juontajalle Manu Carreñolle. Rubiales vannoi, ettei koe tehneensä mitään väärää.

– Tiedän, että olen aina toiminut lain sallimissa raameissa. Olen hyvin raivoissani siitä rikoksesta, joka tehtiin ryöväämällä puhelimeni sisältöjä. En voi myöskään puhua paljon enempää, mutta luotan siihen, että poliisitutkimus kantaa hedelmää. Minulta vietiin jotain niin omaani, että koen tarpeelliseksi, että oikeus toteutuu, Rubiales aloitti.

Sitä Rubiales ei kommentoinut, uskooko hän, että vuodon takana on joku sisäinen toimija. Häneltä oli pyydetty olla esittämättä epäilyjään julkisesti. Hän kuitenkin sanoi olevansa hyvin pahoillaan siitä, että tietovuodon ansiosta myös hänen tyttäriensä kuvia ja muita yksityisiä tietoja on väärissä käsissä.

Rubialesin mielestä paljastusjutun kirjoittanut toimittaja valehtelee.

– On vaikeaa voittaa toimittajan otsikkoa, joka vääristelee totuutta. Vaikka se toimittaja puhuikin kanssamme ennen julkaisua, hän väitti, että olimme sopineet provisioista. Se ei ole totta.

– Hän kirjoitti otsikoissaan vääristä rahasummista. Hän väitti, että menimme Saudi-Arabiaan, vaikka eettinen komitea sanoi toisin. Hän vääristeli FIFA:n artikkelia. Hän väitti, että saimme Qatarista Kosmosta (toim.huom. Piquén yritys) paremman tarjouksen, ja sanoi, että valitsimme Kosmoksen, jotta Gerard saisi provision. Se ei mennyt niin.

Rubiales korosti, että jalkapalloliitto ei ikinä maksanut Kosmokselle mitään, vaan Kosmos neuvotteli saudiarabialaisten kanssa omasta palkkiostaan.

– Heillä pitäisi olla toinen tallenne, jossa sanon: ”Ei, Gerard, me hoidamme neuvottelut saudien kanssa”. Olemme alusta lähtien sanoneet, että me emme maksa Kosmokselle. En tiedä, onko heidän hallussaan toinenkin tallenne, jota he eivät vain halunneet julkaista.

Rubiales sanoi myös olevansa valmis muokkaamaan palkkajärjestelyjään. Nyt hänen palkkansa riippuu RFEF:n saamista tuloista.

– Koen saavani hyvää palkkaa, mutta meillä on pian jälleen kokous. Jos palkkaani halutaan muuttaa, tämä on siihen paras hetki. Minulla ei ole sen kanssa mitään ongelmaa. Päinvastoin, jos se lopettaa nämä polemiikit.

– Mitä palkkoihin tulee, niin La Ligan puheenjohtaja (Javier Tebas) ansaitsee kuusi kertaa enemmän kuin minä. Minua arvostellaan kaikesta tekemisestäni. En halua tienata kuusi kertaa enemmän, mutta on luultavasti helpompaa sanoa, että puheenjohtaja tienaa näin ja näin paljon.

Moraalisesti tai eettisesti arveluttavana Rubiales ei toimintaansa pidä.

– On älykkäämpiä ja vähemmän älykkäämpiä ihmisiä. Jotkut miettivät tätä aihetta ajatellessaan sitä, miksi nämä vuodot julkaistiin, miksi juuri nyt ja mitä tallenteita he ovat valinneet.

– Nämä äänitteet varastavat minulta kaikkein yksityisimmät asiani. Kaikki on tehty strategisesti ajatellen sitä, kuinka vahingoittaa minua, Rubiales latasi.

Lähde: AS