Barcelonan toppari Gerard Piqué kommentoi myöhään maanantai-iltana vuotoja, jotka El Confidencial -lehti laski julkisuuteen sunnuntaina. El Confidencial oli saanut haltuunsa asiakirjoja, viestejä ja äänitallenteita, joiden kerrottiin todistavan Piquén ja Espanjan jalkapalloliitto RFEF:n puheenjohtajan Luis Rubialesin läheistä yhteistyötä Espanjan Supercupin viemisestä Saudi-Arabiaan kuusivuotisella sopimuksella. Sekä Piqué että Rubiales ansaitsivat tällä itselleen useiden miljoonien eurojen henkilökohtaista hyötyä.

Luis Rubiales puhuu medialle asiasta keskiviikkona kello 11.30 Suomen aikaa. Tilaisuuteen on pääsy myös median edustajilla kysymyksiä esittämään.

Jo tiistaina Rubiales antoi kuitenkin ensimmäiset lyhyet kommenttinsa OK Diariolle.

– Minulle on selvää, kuka tämän kaiken takana on. Ensin meidän piti selvittää monia asioita. Meillä on luottamuksellinen sopimus. Onneksi Saudi-Arabia sallii meille pääsyn tiettyihin tietoihin, se oli ensiarvoisen tärkeää. Olen aina toiminut rehellisesti, ja jalkapalloliiton kanta on järkkymätön. Kaikki tietävät sen, ja siksi puhun pian, Rubiales totesi nopeasti.

Keskiviikon lehdistötilaisuudessa on läsnä Rubialesin lisäksi myös RFEF:n pääsihteeri Andreu Camps.

Piquén Kosmos-yritys saa kuusivuotisen sopimuksen ajalta provisiona neljä miljoonaa euroa vuodessa, eli yhteensä 24 miljoonaa. Jalkapalloliiton kokonaispotti on 240 miljoonaa, josta maksetaan myös seurojen saamat osallistumispalkkiot. Rubialesin palkka on sidottu RFEF:n tuloihin, joten hänkin saavutti järjestelyillä useita miljoonia euroja.

Lähde: AS