Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoo, että vaihtopelaajat olivat ratkaisevassa osassa, kun Los Blancos eteni tiistaina Mestarien liigan välieriin.

Madrid voitti Chelsean puolivälierien avausosassa 3-1 vieraskentällä, ja jatkopaikasta povattiin lähes läpihuutojuttua. Chelsea säikäyttti kuitenkin madridilaiset perinpohjaisesti, kun se karkasi toisessa osassa Santiago Bernabéulla 3-0-johtoon ja tarrasi kiinni välieriin.

Kotijoukkueen onneksi Rodrygo Goes onnistui 80. minuutilla maalinteossa tasoittaen otteluparin ja vieden joukkueet jatkoajalle. Puolen tunnin jatkoaikaa ehdittiin pelata vain viitisen minuuttia, kun Karim Benzema iski Vinícius Júniorin syötöstä ratkaisevan maalin, ja Madrid jatkoi neljän parhaan joukkoon yhteismaalein 5-4. Viimeistä osumaa oli alustamassa Eduardo Camavinga, joka tuli Rodrygon tavoin vaihdosta kentälle.

– Me voitimme tämän otteluparin energian takia. Tein tekemäni vaihdot lisätäkseni energiaa kentälle, kommentoi Ancelotti Marcan mukaan.

– Joukkueemme kärsi paljon, ja jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Emme ansainneet olla 0-2-tappiolla. Kärsimme erikoistilanteista, koska meillä ei ollut Éder Militãoa (pelikiellossa). Me olimme vaikeuksissa, 0-2-tilanteen jälkeen olimme psykologisessa kuopassa, mutta stadionin taika auttoi meitä taas paljon.

– Mitä enemmän me kärsimme, sitä onnellisempi minä olen.

Ancelottilta kysyttiin vielä Camavingan tuomasta lisälatauksesta.

– Hän voi pelata avauskokoonpanossa, mutta se pitää paikkaansa, että hän tuo vaihdosta tullessaan paljon energiaa kentälle.

– Kun ottelu etenee pitkälle ja voi laittaa kentälle Rodrygon, Federico Valverden ja Camavingan, niin kentällä on fyysisesti todella vahva joukkue.