Real Madrid eteni tiistai-iltana Mestarien välieriin hurjan jännitysnäytelmän päätteeksi. Avausosa Lontoossa Chelseaa vastaan oli viime viikolla päättynyt madridilaisten voittoon lukemin 3-1. Samat lukemat nähtiin nyt myös Santiago Bernabéulla, myös tällä kertaa vieraiden hyväksi. Lopulta Los Blancos eteni jatkoon jatkoajan jälkeen.

Kamppailun avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä. Real Madrid piti hieman enemmän palloa ja Chelsea keskittyi vastahyökkäyksiin. Vartin pelaamisen jälkeen vieraat saivat kuitenkin haluamansa eli aikaisen avausmaalin, kun Mason Mount pääsi lähietäisyydeltä laukomaan pallon verkon perukoille.

Avausmaali muutti selvästi pelin luonnetta. Chelsea otti maalin jälkeen pallonhallinnan itselleen, eikä se päästänyt valkopaitoja juurikaan vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Vieraiden hallinnasta huolimatta maalipaikoille pääsy oli kuitenkin tiukassa. Real Madrid ei lopulta saanut ensimmäisen jakson aikana yhtään laukausta maalia kohti.

Toinen jakso sai vieraiden osalta unelma-alun, kun madridilaisten riveihin siirtohuhuissa viime aikoina yhdistetty Antonio Rüdiger puski pallon kulmapotkusta maaliin ja otteluparin yhteismaalit näin ollen tasoihin.

Vieraat ehtivät juhlia jo kolmatta osumaa tunnin pelaamisen jälkeen, mutta lopulta VAR-tarkastus pelasti kotijoukkueen. Marcos Alonson maali hylättiin käsivirheen vuoksi.

Madridilaiset piristyivät kolmannen takaiskun jälkeen ja Karim Benzemalla oli paikka iskeä kavennusosuma 66. peliminuutilla, mutta hänen puskunsa osui ainoastaan ylärimaan.

Vartti ennen varsinaisen peliajan loppua lontoolaiset iskivät jälleen ja tällä kertaa osumaa ei hylätty. Timo Werner pääsi murtautumaan boksiin ja laukoi pallon pienen kimmokkeen jälkeen takakulmaan. Chelsea ei kuitenkaan kauaa ehtinyt juhlimaan, sillä kotijoukkue vastasi 80. peliminuutilla. Luka Modrićin uskomaton ulkosyrjäsyöttö löysi boksin sisältä Rodrygon, joka viimeisteli upealla tavalla pallon verkon perukoille.

Vieraiden Christian Pulisicilla oli vielä ottelun lisäajalla kaksikin huippupaikkaa ratkaista jatkopaikka Chelsealle, mutta viimeistely-yritykset painuivat kuitenkin molemmilla kerroilla yli maalin.

Madridilaiset siirtyivät otteluparissa johtoon 96. peliminuutilla, kun Vinicius Junior löysi Benzeman pään boksin sisältä, eikä ranskalaiskärki erehtynyt vaan puski pallon varmasti maaliin. Tästä ei Chelsea enää toipunut, eikä lisämaaleja ottelussa enää nähty.

Tiistain toisessa otteluparissa Villarreal onnistui säilyttämään avausosan johtoasemansa Bayern Münchenin vieraana ja eteni jatkoon. LUE OTTELUSTA LISÄÄ TÄSTÄ!