Atlético Madrid lähti Mestarien liigan vieraspeliin Manchester Cityä vastaan erittäin puolustusvoittoisella strategialla. Atlético ei laukonut ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan kohti maalia tai maalin ohi, ja teki Cityn pelaamisesta erittäin vaikeaa. Lopulta Phil Foden ja Kevin De Bruyne löysivät 70. minuutilla aukon Atléticon puolustusmuurista, ja takasivat joukkueelleen 1-0-kotivoiton.

Cityn valmentaja Pep Guardiola kertoi pelin jälkeen Movistar +:n haastattelussa, kuinka vaikeaksi Atlético joukkueen pelaamisen teki.

– Ottelu oli erittäin vaikea. Atlético on mestari puolustamaan yhdessä alhaalla. Onnistuimme kuitenkin siinä, etteivät he juosseet paljoa, Guardiola totesi.

– Arvelimme, että he pelaisivat 5-3-2:lla, ja rakensimme hyökkäyksiä kolme tai neljä kertaa laidoilta. Sitten he laittoivat (Antoine) Griezmannin oikeaksi laituriksi ja João Félixin vasemmaksi laituriksi, ja pelasivat 5-5-0:lla. Kahdella viiden pelaajan linjalla.

– Esihistoriallisena aikana, tänään ja 100 000 vuodessakin kahta viiden pelaajan linjaa vastaan hyökkääminen on erittäin vaikeaa. Tilaa ei vain ole.

Atlético Madridin valmentaja Diego Simeone ei niukkaan tappioon tyytyväinen ollut. Vaikka Atlético oli hyvin passiivinen, haki joukkue hänen mukaansa voittoa.

– Tulos on kehno, koska hävisimme ja tavoittelimme voitoa. Pelasimme loistavaa joukkuetta vastaan. City on dynaaminen joukkue, joka hyökkää monella pelaajalla ja joka on kaunis katsella, Simeone aloitti.

– Pelasimme tavoitteenamme päästä jatkoon ja etsiä omia työkalujamme. Puolustimme ensimmäisellä puoliajalla erittäin hyvin. Jos kollektiivista hyökkäyspeliä arvostetaan, on arvostettava myös vahvaa puolustamista, eikä hävettävä sitä. Madridissa pelaamme samalla tavalla.

Lähde: AS