Atlético kohtaa Manchester Cityn vieraskentällä tiistaina, kun joukkueet iskevät yhteen Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

Atlético lähtee ottelupariin tuttuun tapaan melkoisena altavastaajana. Se sopii Diego Simeonen miehistölle.

AS haastatteli Atlético-kapteeni Kokea. Hurjaa vauhtia kohti Atléticon seurahistorian otteluennätystä matkaava Koke otti kantaa muun muassa siihen, miten Manchester City kaatuu.

Simeone totesi viime vuonna, että häntä ärsyttää se, miten häntä ja hänen joukkuettaan haukutaan aina puolustavaksi. Koke ei ymmärrä, miksi Atléticosta puhutaan pelkästään puolustavana joukkueena.

– Loppujen lopuksi joukkueet kehittyvät. Jos katsomme taakse päin ja näemme, millaisia joukkueita meillä on ollut, niin ajattelen, että pelaajamme ovat hyvin hyökkäysvoittoisia. Se, että olet jossain vaiheessa ottelua pitkään omalla kenttäpuoliskolla, ei tarkoita sitä, että olisit pelkkä puolustava joukkue. Myöhemmin joukkue hyökkää ja löytää paljon tyhjää tilaa. Mikä on puolustava joukkue? Sellainen, jossa kaikki puolustavat? Loppujen lopuksi modernissa jalkapallossa joukkueen jokainen pelaaja puolustaa. Muutoin kuka tahansa voi voittaa sinut.

Rodrigo Hernández siirtyi Atléticosta Manchester Cityyn kesällä 2019. Nyt Rodri kohtaa kasvattajaseuransa Mestarien liigassa.

– Puhuimme siitä maajoukkueessa. Rodri sanoi, että siitä tulee hyvin vaikea ottelu. Hänen mukaansa he pelaavat Valioliigassa useita samanlaisia otteluita, mutta varoitin häntä, ettei Atlético pelaa Valioliigassa. Rodri sanoi minulle, että hänelle Metropolitanolla vierasjoukkueen kanssa pelaamisesta tulee outoa. Hänellä on syviä tunteita Atléticoa kohtaan. Hän tietää, millainen Atlético on.

Koken mukaan Atléticon on oltava hereillä pallonriistojen jälkeen. Niin Manchester City on voitettavissa.

– Valmentaja ei ole vielä antanut tarkempia ohjeita, mutta meidän on oltava hyviä nopeissa tilanteenvaihdoissa, kun saamme pallon. Meidän on oltava silloin nopeita ja hyökättävä laadukkaasti vastaan. Silloin, kun se ei ole mahdollista, on meidän otettava heiltä pallo pois ja hallittava sitä heidän kenttäpuoliskollaan väsyttääksemme vastustajaa, jotta myöhemmin voimme aiheuttaa heille harmia.