Atlético Madridin kotivoitto Alavésista oli reilun kymmenen minuutin ajan uhattuna, mutta lopun tehovartti toi sille kaivatut sarjapisteet.

Ottelun alla pidettiin hiljainen hetki äskettäin menehtyneen Carlos Simeonen muistolle. Hän oli valmentaja Diego Simeonen isä, ja Atlético-luotsi vaikutti ymmärrettävästi hyvin liikuttuneelta muistohetken aikana.

Ensimmäisen kerran pallo oli Alavésin maalissa jo 10 minuutin pelin jälkeen, mutta Thomas Lemarin osuma hylättiin paitsiona. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut hyväksyttyä maalia odottaa, sillä João Félix puski Sime Vrsaljkon tarkan keskityksen reppuun vain minuuttia myöhemmin. Maali jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi.

Atlético laski jalkaa kaasulta johtomaalin jälkeen, ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Alavés pääsi peliin mukaan. 63. peliminuutilla vieraat saivat palkintonsakin. Edgar Mendez keskitti erinomaisesti ja Gonzalo Escalante jatkoi pallon päällään kauniisti maaliin.

Alavés roikkui 12 minuutin ajan kiinni tasapelipisteessä, mutta ottelun lopuksi Atlético teki kolme maalia varttitunnissa ja karkasi 4-1-johtoon. Ensin osui Luis Suárez rankkarista, sitten João Félix maalinedustalta ja lopuksi vielä kerran Luis Suárez. Marraskuussa samassa MM-alkulohkossa pelaavat Atlético-hyökkääjät tekivät siis kaksi maalia mieheen.

João Félix pelasi koko ottelun, mutta Suárez vain puoli tuntia. Hän tuli kentälle tunnin kohdalla Antoine Griezmannin tilalle.

Atlético nousi ainakin yhdeksi päiväksi sarjassa kolmanneksi, mutta huomenna mittaa toisistaan ottavat niukasti Atléticon edellä oleva Sevilla ja niukasti takana oleva Barcelona. Sijoista 2-4 käydään sarjassa tiukkaa kamppailua.

Sarjajumbo Alavésille tappio oli kolmas peräkkäinen, ja kuudes peräkkäinen ottelu ilman voittoa.