Lionel Messi on voittanut Barcelonassa pelatessaan seitsemän Ballon d’Oria – enemmän kuin kukaan muu. Seitsemän on myös niiden kausien määrä, jotka Messi pelasi Barcelonassa yhdessä Marc-André ter Stegenin kanssa.

Messi on monien mielissä maailman kaikkien aikojen paras pelaaja, mutta Ter Stegenin valitsemaan tähdistöjoukkueeseen hän ei kuitenkaan mahtunut. Saksalaismaalivahti nimesi Saksan jalkapalloliiton haastattelussa tähdistöjoukkueensa niistä pelaajista, keiden kanssa hän on pelannut.

Ter Stegen on pelannut uransa aikana vain kahdessa seurajoukkueessa: Borussia Mönchengladbachissa ja Barcelonassa. Messin sijaan hän valitsi hyökkäykseen maanmiehensä Marco Reusin ja Mario Götzen. Reusin kanssa Ter Stegen pelasi vähän aikaa yhdessä myös Mönchengladbachissa, mutta Götze on tuttu vain A-maajoukkueesta. Sama pätee kolmanteen saksalaispelaajaan, toppari Antonio Rüdigeriin.

Vaikka Messi ei mukana olekaan, on yksitoitsikossa kuitenkin seitsemän Barcelonan pelaajaa. He ovat Gerard Piqué, Dani Alves, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Frenkie de Jong ja Barcan nykyinen valmentaja Xavi.

Maaliin Ter Stegen ei nimennyt itseään, vaan todellisen yllätysnimen: Janis Blaswichin. 30-vuotias Blaswich on Ter Stegenin tavoin Mönchengladbachin kasvatti, mutta hän ei koskaan noussut Varsojen edustusjoukkueen pelaavaksi maalivahdiksi, vaan pelasi vain seuran kakkosjoukkueessa. Vuodesta 2018 lähtien Blaswich on edustanut hollantilaista Heracles Almeloa.

Espanjalaismediassa on spekuloitu tähdistön olevan yksi signaali Ter Stegenin ja Messin kehnoista väleistä. Taannoin nousi pientä kohua, ettei kaksikko kätellyt toisiaan voitokkaan pelin jälkeen. Ter Stegenin arveltiin myös pahoittaneen mielensä siitä, ettei Messi äänestänyt häntä maailman kolmen parhaan maalivahdin joukkoon.

Bayern & Die Mannschaft

@iMiaSanMia_en
Marc André ter Stegen's dream XI of players he played with for club & country 🇩🇪 [dfb]