Paris Saint-Germain vaikutti pitkään panevan pisteen Real Madridin matkalle tämän kauden Mestarien liigassa. Vaan kuten usein sanotaan, Real Madrid ei koskaan luovuta, ja sillä on voittava DNA. Sen se totisesti tänäänkin osoitti. Santiago Bernabéulla nähtiin pitkiksi ajoiksi mieliin jäävä ilta, joka päättyi jälleen yhteen PSG:n pettymykseen Mestarien liigassa.

Molempien joukkueiden osalta oli spekuloitu poisjäänneillä, mutta mikään spekuloinneista ei toteutunut. Real Madridin keskikentällä Toni Kroos oli pelikuntoinen, ja PSG:ltä epävarmoina pidetyt Kylian Mbappé ja Neymar aloittivat hyökkäyksessä Lionel Messin rinnalla.

Maalipaikkoja loi ensimmäisellä puoliajalla kumpikin joukkue jokseenkin tasatahtiin. PSG voitti laukaukset 9-8 ja laukaukset kohti maalia 5-3. Karim Benzeman osumatarkkuus ei ollut ihan parhaimmillaan. Kylian Mbappé puolestaan oli jatkuvasti PSG:n vaarallisin. Thibaut Courtois torjui pari Mbappén yritystä, ja paitsioliputus vei pois Mbappén 34. minuutilla tekemän maalin.

39. minuutilla PSG ja Mbappé kuitenkin onnistuivat. Omalla kenttäpuoliskolla vailla prässiä seissyt Neymar lähetti yhdellä kosketuksella loisteliaan pystysyötön täyteen vauhtiin kaasuttaneelle Mbappélle, joka teki niin mbappémaisen suorituksen kuin olla ja voi. Vauhti, pieni askelharhautus ja pallo etunurkkaan Courtois’n käsien kautta.

54. peliminuutilla Mbappé taiteili jälleen pallon kauniilla kikkailulla Thibaut Courtois’n ohi, mutta jo toisen kerran samassa ottelussa maali hylättiin paitsiona. Tällä kertaa Mbappé oli paitsiossa itse, ja vieläpä varsin selvästi.

Kun pelattiin 61. peliminuuttia, nousi Real Madrid ottelussa tasoihin. Gianluigi Donnarumma aikaili pallon kanssa, kun Benzema rynni raivolla prässäämään. PSG-vahdilta karkasi syöttö paineen ja Benzeman tönäisyn alla suoraan Viniciukselle, joka jatkoi nopeasti takaisin maalin eteen Benzemalle, eikä tämä epäröinyt tasoittaa. Donnarumman iso virhe.

Seuraavan loistavan maalipaikan Real Madrid sai 73. minuutilla, mutta Vinicius ampui kuudesta metristä pallon yli maalin.

Vaan henki oli todellakin päällä. Sankariksi nousi kukas muukaan kuin Karim Benzema. Ensin pahasti ahdistettuna ja PSG-puolustajien ympäröimänä Vinicius onnistui syöttämään pallon Luka Modricille. Modric syötti pallon rangaistusalueelle Presnel Kimpemben jalkojen välistä ja Benzema pani pallon maaliin kapteeni Marquinhosin jalkojen kautta.

Tästä ei kulunut kuin pieni tovi, kun Benzema iski kolmannen kerran. Prässi toimi taas, ja nyt Marquinhosin harhasyöttö päättyi Benzemalle, joka sijoitti ykkösellä alakulmaan. Madrid oli jo kahden maalin tappiolla otteluparissa, mutta nousi 17 minuutissa huikeasti johtoon.

Squawka Live

@Squawka_Live
⚽️ 61'
⚽️ 76'
⚽️ 78'

Karim Benzema completes a Champions League hat-trick against PSG. #UCL

Vuodesta toiseen suurin odotuksin Mestarien liigaan lähtevä – mutta aina pettymään joutunut – PSG taisi olla ajatuksissaan jo puolivälierissä, sillä niin iso järkytys pelin nopea kääntyminen Benzeman hattutempun jälkeen tuntui olevan. Peli oli turhautunutta ja sekavaa, ja valmentaja Mauricio Pochettinon kasvoilta paistoi epätoivo. Messi, Neymar, Mbappé ja kumppanit olivat jälleen lähdössä laulukuoroon Mestarien liigasta aivan liian aikaisin.

Lisäajalla Messi sai vielä yhden vaparipaikan, mutta veto meni maalin katolle. Suurta hätää ei Real Madridilla ollut, ja se välttyi takaiskuilta. Real Madrid voitti 3-1 ja eteni puolivälieriin maalein 3-2.