Barcelona voitti Athletic Bilbaon sunnuntaina 4-0 La Ligassa Camp Noulla.

Avausjakson ensimmäinen huipputontti nähtiin 19. minuutilla, kun Ferran Torres pelasi pallon takaviistoon Gaville, joka pääsi vetämään pilkun tienoilta, mutta nuorukaisen laukaus karkasi reippaasti maalin yli.

Barcelona siirtyi lopulta johtoon 37. minuutilla. Gerard Piquén pusku kulmapotkusta osui ylärimaan, mutta paluupallo tuli Pierre-Emerick Aubameyangille, joka reagoi nopeasti ja hoiti homman loppuun.

Reilun tunnin kohdalla Barcelona oli tuplata johtonsa, kun Torres pääsi Athletic-puolutuksen haparoinnin myötä nokikkain maalivahti Unai Simónin kanssa, mutta Torresin veto suuntautui suoraan kohti veräjänvartijaa.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Barcelona teki toisen maalinsa. Ousmane Dembélé sai pallon rangaistusalueen rajalla, eteni kohti maalia, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti voimakkaan vedon etuylänurkkaan.

Dembélé oli myös alustamassa illan kolmatta osumaa, joka syntyi hieman ennen lisäajan alkamista. Ranskalaislaituri antoi nappikeskityksen maalin edustalle Luuk de Jongille, joka puski pelivälineen verkkoon.

Lisäajan viimeisellä minuutilla nähtiin vielä yksi maali, joka syntyi niin ikään Dembélén keskityksestä. Tällä kertaa tarjoilusta sai nauttia Memphis Depay, joka pääsi de Jongin tavoin viimeistelemään lähietäisyydeltä.

Barcelona nousi tuloksen myötä neljänneksi ja ja Athletic Bilbao jatkaa kahdeksantena. Barcelona on pelannut nyt seitsemän ottelua putkeen tappiotta ja voittanut kolme peliä peräkkäin, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.