La Ligan sarjakärki Real Madrid vieraili Madridin paikallisottelussa Vallecasissa, ja joutui todella koville. Kotijoukkue Rayo Vallecano pani alusta lähtien kunnolla kampoihin.

Avoin ja hyökkäysvoittoinen peli merkitsi sitä, että avausjaksolla nähtiin peräti seitsemän laukausta kohti maalia. Yksikään niistä ei kuitenkaan päätynyt verkkoon asti. Kotijoukkueen maalilla Luca Zidane otti viisi torjuntaa ja vieraiden maalilla Thibaut Courtois.

Ahnaimmin maalia haki ensimmäisellä puoliajalla Marco Asensio. Kerran pallon saikin maaliin Casemiro, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona, käsivirheenä tai rikkeenä – mukana oli vähän kaikkea.

Ottelu oli Real Madridille jo kahdeksas peräkkäinen, jossa se jäi ensimmäisellä puoliajalla ilman tehtyä maalia.

0-0

#OJOALDATO - El Real Madrid no marca en el primer tiempo desde el 16 de enero (Modric contra el Athletic en la final de la Supercopa de España).

56. minuutilla Rayo Vallecanon Mario Suárez oli kulmapotkusta lähellä maalintekoa, mutta Courtois venyi hyvään torjuntaan. Kaksi minuuttia myöhemmin Casemiro sai huoahtaa helpotuksesta, että selvisi pelkällä keltaisella kortilla survottuaan nappuloillaan Óscar Valentinin nilkkaa. Molemmat tulivat muutamaa minuuttia myöhemmin vaihtoon.

80. minuutilla rajusti painostanut Rayo Vallecano oli hyvin lähellä maalintekoa, kun yrittämään pääsivät sekä Óscar Trejo että Álvero García. Thibaut Courtois esitti kuitenkin huiman tuplatorjunnan, ja numerot pysyivät 0-0:ssa.

Ja kuten niin usein ennenkin, Real Madrid onnistui huonollakin pelillä tekemään voittoon tarvittavan maalin. Karim Benzema ja Vinicius pelasivat hyvän seinäpelin, ja lopulta Benzema sai kunnian sijoittaa pallon tyhjään maaliin.

Se riitti Real Madridille voittoon. Rayo Vallecano voitti ottelun maalintekoyritykset 19-13, mutta Courtois’n huipputorjunnat ja Benzeman ja Viniciuksen juonikkuus riittivät nyt täyteen pistepotiin.