Espanyol oli sunnuntai-iltana lähempänä derbyvoittoa kuin pitkiin aikoihin, mutta Luuk de Jongin lisäajan kuudennen minuutin 2-2-tasoitusmaali vesitti juhlat. Tuloksena oli jo 24:s peräkkäinen derby, jota Barcelona ei hävinnyt.

Espanyol pelasi erittäin vahvan ottelun, ja vaikka se onkin lähtökohtaisesti derbyissä jota kuinkin aina altavastaaja, oli pettymys tasapeliin suuri. Valmentaja Vicente Moreno totesi pelin jälkeen olevansa ”varma siitä, että Espanyol ansaitsi voittaa pelin”.

– Teimme tarpeeksi ansaitaksemme kolme pistettä. On vaikeaa päästää maali ensimmäisellä (toim.huom. 74 sekunnin pelin jälkeen) ja viimeisellä minuutilla, Moreno sanoi medialle pelin jälkeen.

– Joukkuetta suututtaa vielä enemmän se, että he tietävät, kuinka onnellisiksi voitto olisi tehnyt kaikki kannattajat. Olimme jo lähes voittaneet pelin.

Moreno ei allekirjoittanut väitettä siitä, että Barcelona olisi löysännyt otettaan johtoasemassa.

– Jokainen saa luoda haluamansa tarinan. Barcelonalla oli tuuria kauden ensimmäisessä derbyssä ja taas 96. minuutilla. Minusta on hyvin selvää, että ansaitsimme voittaa tänään.

Ketään yksittäistä pelaajaa Moreno ei halunnut syyllistää Barcelonan lisäajan tasoituksesta.

– Puolustaminen koskee kaikkia pelaajia. Olisimme voineet estää 2-2-maalin välttämällä keskityksen, puskun tai vastahyökkäyksen. Onnittelen silti pelaajiani. He halusivat voittaa alusta loppuun.

Barcelonan toppari Ronald Araújon epäkunnioittavaan eleeseen Moreno ei ottanut kantaa.

– Sitä pitää kysyä häneltä. Minä keskityn omiin pelaajiini.

Vaikka Moreno oli solidaarinen pelaajiaan kohtaan, otti 40-vuotias maalivahti Diego López Barcan tasoitusmaalia omaan piikkiinsä.

– Olemme hyvin myrtyneitä, sillä maali tuli viimeisestä tilanteesta. On totta, että saimme pisteen, mutta derbyssä se ei maistu miltään.

– Tasoitusmaalissa minun olisi pitänyt päästä väliin, mutta minulla ei ollut tarpeeksi voimaa, López myönsi.

Veteraanimaalivahti harmitteli erotuomarin myöntämää pitkää lisäaikaa. Nico Melamedin ja Gerard Piquén ulosajoihin johtanutta nokkapokkaa hän ei sen sijaan pitänyt kummoisena.

– Olemme jo tottuneet sellaisiin juttuihin kuin pitkä lisäaika. En tiedä, oliko se sopiva lisäaika, mutta peli kestää sen verran, mitä tuomari määrää. Meidän täytyy pysyä keskittyneinä alusta loppuun saakka.

– Olin kaukana Piquén ja Melamedin tilanteesta, mutta haluammekin, että derbyt ovat kuumia ja kiihkeitä. Meidän täytyy olla tyytyväisiä siihen, mitä tarjosimme faneillemme. Tulos on sääli, koska voitto olisi tuonut meille paljon.

Espanyolin avausmaalin tehnyt ja toisen syöttänyt Sergi Darder oli samaa mieltä päävalmentaja Morenon kanssa siitä, että tasapeli maistuu liki tappiolta.

– Ei voi olla, että menetämme pelin, vaikka teimme kaiken oikein käytännössä jokaisella minuutilla. Olimme vahvoja Barcelonan nopean avausmaalin jälkeen, ja ansaitsimme kolme pistettä. Täytyy kuitenkin olla realistisia. Emme saa odottaa, että Barcelona lahjoittaisi meille mitään.

– Barcelona ei menettänyt pelissä mitään, vaan totta puhuen he voittivat pisteen. Tasoitusmaalissa näkyi, että olimme olleet kentällä jo sata minuuttia. Sellaisissa tilanteissa ei enää pysty enempään. Väsymys ja onni vaikuttaa molempiin joukkueisiin, Darder summasi.

Lähde: Sport