Espanyol ja Barcelona pelasivat sunnuntaina Cornellálla huiman ja tapahtumarikkaan derbyn, josta sarjapisteitä jaettiin molemmille yksi. Barcelona teki maalit pelin toisella ja viimeisellä minuutilla, ja myös Espanyol yhden molemmilla puoliajoilla.

Korttejakin kiihkeässä ottelussa jaettiin. Lisäajalla suihkuun komennettiin nahistelunsa jälkeen kaksikko Nico Melamed ja Gerard Piqué kahden varoituksen myötä, sekä loukkaantuneena vaihtoon joutunut Manu Morlanés aivan pelin lopussa suoralla punaisella vaihtopenkiltä. Kuumina käyneistä tunteista kertoo myös Barcelonan puolustajan Ronald Araújon ele pelin lisäaajalla.

Kun Melamed asteli Barcelonan vaihtopenkin edestä kohti pukusuojaa, näytti Araújo hänelle peukkua alaspäin sekä huusi ”Segundaan” kaksi sormea pystyssä. Sillä hän viittasi siihen, että Espanyol vaihtaisi kauden päätteeksi sarjatasoa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

🪄🇳🇱

@FDJChief
Araujo to the Espanyol bench when Pique was sent off:

"to the second division”

WHAT A MENACE 💀💀💀

Araújo toisteli viestiään pari kertaa Espanyolin vaihtopenkin suuntaan ja kääntyi sitten katsomoon päin ja teki saman eleen vielä Espanyolin kannattajillekin. Araújo, joka otettiin vaihtoon ottelun tauolla, pyysi pelin jälkeen elettään Twitterin kautta anteeksi.

– Haluan pyytää anteeksi kaikilta espanyolilaisilta tämäniltaisen valitettavan eleeni takia. Kaikki oli seurausta kiivaan derbyn jännityksestä. Pidän itseäni ihmisenä, joka kunnioittaa kannattajia ja kilpailevia seuroja: siksi en ole ylpeä tapahtuneesta, uruguaylaispuolustaja kirjoitti.

Barcelona tiedotti pelin jälkeen, että Araújo otettiin vaihtoon, koska hänellä oli kivun tuntemuksia vasemmassa pohkeessaan. Araújon vammaa tutkitaan vielä tarkemmin, joten mahdollisesta poissaolosta ei vielä esitetty arviota. Barcelona kohtaa seuraavassa pelissään torstaina Napolin. Vahvan avausjakson pelanneen Araújon korvasi juuri sairastuvalta palannut Eric García.

Kovin suuren putoamisuhan ala ei Espanyolkaan ole, sillä sillä on kahdeksan pisteen etumatka putoamisviivan alla olevaan Alavésiin, ja väliin mahtuu neljä muutakin joukkuetta.