Jo tammikuun alkupuolelta lähtien espanjalaismediassa on kuiskittu siitä, että Barcelona ja Real Madrid ovat lähdössä kilpasille Brasilian ehkä lupaavimpana nuorena helmenä pidetystä Endrickistä. Etusijalla on uskottu olevan Real Madridin vakavaraisemman taloustilanteensa takia, ja se on myös ilmeisesti nuorukaista aktiivisimmin tarkkaillut.

Endrickillä on ikää vasta 15 vuotta, mutta hän on herättänyt taidoillaan ja otteillaan jo suurta huomiota. Kansainvälisten siirtosääntöjen vuoksi hän saa siirtyä La Ligaan (tai toiseen EU-maahan) vasta täyttäessään 18 vuotta heinäkuussa 2024. Espanjalaisjätit mielivät kuitenkin solmia pelaajan kanssa esisopimuksen mahdollisesti jo tulevana kesänä.

Ongelma on, että Endrickin seura Palmeiras aikoo lätkäistä huippulupaukselle massiivisen 100 miljoonan euron ulosostohinnan, kun se solmii 16.7. (Endrickin 16-vuotissyntymäpäivänä) pelaajan kanssa tämän ensimmäisen ammattilaissopimuksen. Tällä hetkellä ulosostopykälä on ”vain” 17 miljoonaa euroa.

Real Madrid tietää, että Brasilian suurimmista lupauksista on maksettava tuhteja summia. Sata miljoonaa saattaa silti olla Madridillekin liikaa. Real Madrid maksoi Reinieristä 30 miljoonaa euroa, Rodrygosta 40 miljoonaa ja Viniciuksesta 45 miljoonaa euroa – ja tuota 45 miljoonaa se on pitänyt kipurajana myös Endrickin kohdalla.

Real Madridissa toivotaan, että Palmeirasin kanssa voitaisiin päästä sopuun paljon edullisemmastakin kauppahinnasta. Se myös luottaa siihen, että Endrick itse haluaisi siirtyä nimenomaan Madridiin. Nuorukainen julkaisi äskettäin somessa videon, jossa hän poseeraa Real Madridin paita yllään. Paidan hän sai itseltään Viniciukselta, jolla on sama agenttitoimisto kuin Endrickillä itsellään.

Lähde: AS