Real Madrid oli kahdesti vain kolmen päivän sisällä lähellä tappiota Elcheä vastaan. Torstaina se selvisi kuilun partaalta jatkoon Copa del Reyssä ja sunnuntaina se nousi aivan lopussa 2-2-tasapeliin oltuaan jo kaksi maalia tappiolla.

Madridin valmentaja Carlo Ancelotti kiitteli pelin jälkeen joukkueensa taistelutahtoa, mutta harmitteli myös sitä, kuinka omissa soi kahdesti.

– Se, että emme hävinneet tätä ottelua, puhuu hyvää joukkueen puolesta, koska tällaiset ottelut on tapana hävitä. Meidän on silti opittava tästä, sillä päästimme kaksi maalia, jotka olisi voinut välttää, Ancelotti sanoi lehdistötilaisuudessa Sportin mukaan.

– Emme olleet niin hyvässä tasapainossa kuin yleensä olemme ja, olimme vähän pehmeitä kaksinkamppailuissa. Elchen ensimmäisessä maalissa he mursivat linjamme ja tekivät maalin keskityksestä. Tällaiset pikkuasiat maksavat meille pisteitä. Aivan kuten toisessa, jossa olisimme voineet olla tiiviimpiä.

– Meillä oli maalipaikkoja, emmekä voi olla tyytyväisiä. Vähän paremmalla viimeistelytarkkuudella peli olisi voinut olla toisenlainen. Nyt meillä on pieni tauko, jolle lähdemme hyvissä asemissa La Ligassa, Mestarien liigassa ja Copa del Reyssä, kuten kauden alussa halusimmekin. Nyt alkaa kauden tärkein vaihe, jonka aikana ratkaistaan mestaruudet.

Real Madrid laukoi ottelussa 23 kertaa, mutta tehottomuutta maalipaikoissa Ancelotti selitteli hyökkääjiensä profiileilla, sillä hän on ennenkin muistuttanut hankaluuksista matalalla puolustavia joukkueita vastaan keskityksiä heitellessä.

– Hyökkääjiemme vahvuudet eivät ole rangaistusalueella boksipelaamisessa. Siitä kertoo toinen, keskityksestä tullut maalimme, jonka teki paras pääpelaajamme (Éder) Militão.

Ancelotti intoutui vertaamaan Militãota samalla seuralegenda Sergio Ramosiin, joka teki puolustajana useita maaleja, ja usein myös pelien lopussa.

– Muistamme hyvin, että Ramos teki paljon maaleja. Hän oli hyvä viimeistelijä ja vitsailin hänelle aina, että hänestä tulisi mahtava hyökkääjä. Militãolla on vielä opittavaa, mutta hän parantaa ja hänestäkin voi tulla Ramosin tavoin parempi viimeistelijä.