Real Madrid ja Elche kohtasivat toisensa saman viikon aikana kaksi kertaa. Torstaina miteltiin cup-kamppailussa pitkän kaavan ja jatkoajan kautta Elchessä ja sunnuntaina otettiin uusinta Santiago Bernabéulla.

Elche pani jo viikolla Madridin lujille, kun se johti peliä jatkoajalla viiden minuutin ajan 1-0 ennen kuin Real Madrid nousi historiallisesti voittoon. Kyseessä oli Real Madridin historiassa ensimmäinen kerta koskaan, kun se voitti ottelun, jota toinen osapuoli on jatkoajalla johtanut. Sunnuntaina mittelö oli aivan yhtä tasainen, ellei tasaisempikin.

Piskuinen altavastaaja tuotti Madridille kosolti vaikeuksia tänäänkin, sillä tauolle mentiin Elchen vierasjohdossa. Tästä on pitkälti kiittäminen Elche-vahti Edgar Badíaa, joka torjui ensimmäisellä puoliajalla kuusi kertaa.

Vaikka Badía olikin täystyöllistetty, oli Madridin paras maalipaikka rangaistuspotkusta, jossa Badía aavisti väärään nurkkaan. Karim Benzeman kuti suuntautui kuitenkin hieman ylänurkan yli. Pilkku vihellettiin, kun Vinicius kaadettiin rangaistusalueella.

Benzema oli onnistunut kaikissa aiemmissa 13 La Ligassa ampumissaan rankkareissa. Hassiin päättyi myös Real Madridin 34 peräkkäisen onnistuneen rangaistuspotkun putki La Ligassa. Putki oli seurahistorian pisin.

Benzeman missattu rankkari tapahtui 33. minuutilla. Yhdeksän minuuttia myöhemmin madridilaisten niskaan kaadettiin kylmä suihku. Fidel lähetti vasemmalta laidalta loistavan keskityksen, joka leijaili Éder Militãon pään yli Lucas Boyelle, joka teki jo kauden seitsemännen liigamaalinsa.

Pelkästään positiivinen Elchen puoliaika ei ollut, sillä Tete Morenten nilkka pyörähti jakson puolivälissä ja hänet oli otettava vaihtoon. Morenten korvasi juuri maalin syöttänyt Fidel.

Kun toista puoliaikaa oltiin pelattu seitsemän minuuttia, toivoi Real Madrid tuomaristolta toista rankkaria. Erotuomari kuitenkin tarkasti tilanteen VAR-näytöltä eikä heltynyt – kontakti Eden Hazardiin oli liian heppoinen, jotta rankkarin aineksia olisi ollut tarpeeksi kasassa.

Ottelu eteni Real Madridin näennäisessä hallinnassa, mutta kunnon paikoille sen oli vaikeaa päästä. Pelin toisen maalin iskikin 76. minuutilla Elche. Lucas Boye pyörähti näppärästi 25 metrissä, harhautti kaksi Madridin pelaajaa pihalle ja vapautti Pere Millan maalintekoon. Milla oli tehnyt maalin myös kauden ensimmäisessä pelissä Real Madridia vastaan, ja nyt hän ujutti pallon alanurkkaan.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa isäntien oli pakko herätä. Melkein heti perään Casemiro pääsikin kunnon puskupaikalle, mutta yritys osui aivan maalin ristikkoon, ja kimmahti siitä päätyrajasta ulos. 82. minuutilla kavennusmaali sitten syntyikin. Madrid sai ottelun toisen rankkarinsa Pere Millan käsivirheen ansiosta, ja Luka Modric ampui alanurkkaan pitkän La Liga -uransa ensimmäisen rankkarimaalin.

Real Madrid pinnisteli, ja pystyikin lopulta nousemaan tasoihin, kun Éder Militão puski verkkoon Viniciuksen keskityksen. Osuma syntyi ottelun lisäajan toisella minuutilla. Maali oli brassitopparin ensimmäinen La Ligassa.

Niinpä Elche ei juhlinut vieläkään historiansa ensimmäistä vierasvoittoa Real Madridista. Sen kaikki aiemmat kuusi voittoa olivat tulleet kotikentällä, viimeisin niistä vuonna 1978. Elchen viimeiset 28 ottelua Real Madridia, Atlético Madridia ja Barcelonaa vastaan ovat aina päättyneet joko tasapeliin (3) tai jättiläisen voittoon (25).

Koska sarjakakkonen Sevilla jäi lauantaina niin ikään 2-2-tasapeliin (oltuaan myös 0-2-tappiolla), pysyi Real Madridin ja Sevillan piste-ero tämänkin viikonlopun jälkeen neljässä pisteessä. Elche kasvatti etumatkansa putoamisviivaan nyt viiteen pisteeseen. Tasoitusmaalin syöttäneen Viniciuksen korttitili täyttyi ja hän on sivussa seuraavasta sarjaottelusta Granadaa vastaan.