Barcelona pyrkii muovaamaan joukkuettaan vielä tammikuun aikana.

Päävalmentaja Xavi on keskustellut puheenjohtaja Joan Laportan, varapuheenjohtaja Rafa Yusten ja urheilutoimenjohtaja Mateu Alemanyn kanssa. Valmentajan näkemys on selvä: vahvistuksia kaivataan.

Mundo Deportivon tietojen mukaan Xavi haluaisi uuden vasemman pakin, jotta Jordi Albaa voitaisiin lepuuttaa ja jotta Alballe saataisiin kunnollinen kirittäjä. Uudelle topparille olisi käyttöä, koska Samuel Umtiti on vasta toipunut tuoreimmasta vammastaan. Hyökkäykseenkin kaivattaisiin uutta vertaa etenkin nyt, kun Ansu Fati on taas pitkään sivussa.

Huhuasteella on puhuttu muun muassa José Gayàsta, Andreas Christensenistä ja Álvaro Moratasta. Ylipäätään jokaisen hankinnan esteenä on kuitenkin vanha tuttu ongelma: raha. Barcelonan on myytävä pelaajia ennen kuin se voi hankkia uusia.

MD:n tietojen mukaan Barcasta saattaisivat lähteä vielä tammikuun aikana Óscar Mingueza, Sergiño Dest, Alejandro Baldé, Iñaki Peña ja Memphis Depay. Näistä todennäköisimpiä ovat Peña ja Mingueza. Galatasaray haluaisi Peñan loppukaudeksi lainalle ja Minguezaa on aseteltu Valenciaan. Valencian ykkösvaihtoehto on kuitenkin tiettävästi Getafen Djené.

Destin Barcelona voisi olla valmis myymään, mutta pelaaja itse ei ole tällä haavaa halukas lähtemään. Baldén ja Depayn myyminen taas kiinnostaa Barcelonaa siksi, että molemmista voisi saada merkittävän summan rahaa.

Juuri nyt näyttää siltä, että vaikka Xavi kaipaa lisävahvistuksia, Barcelonan on hyvin vaikeaa saada kasaan sellaista rahasummaa ja sellaisia säästöjä, että Xavin toiveisiin voitaisiin vastata.