Torstai oli merkittävä päivä Ousmane Dembélén tulevaisuuden kannalta. Tuolloin Barcelonan urheilujohtaja Mateu Alemany ilmoitti, että jatkosopimusneuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina ja ranskalaiselle etsitään pikaisella aikataululla uutta seuraa vielä tammikuun aikana. Dembélé jätettiin samalla ulos Barcelonan torstaisen cup-ottelun kokoonpanosta.

Muun muassa urheiluasianaja Toni Rocan mielestä Dembélé voisi halutessaan tehdä valituksen ja haastaa Barcelonan oikeuteen, koska ”seura on vahingoittanut hänen mainettaan hyllytyksellä ja julkisella ilmoituksellaan”. Hänellä voisi Rocan mukaan olla oikeus yksipuoliseen sopimuksenpurkuun ja korvausten hakemiseen.

Sunnuntai toi kuitenkin Dembélén saagaan uuden ikävän käänteen. Koko Barcelonan joukkueen oli määrä olla läsnä aamuharjoituksissa, mutta Dembélé ei harjoituskeskukseen saapunut. Hän oli ainoa poissaolija (loukkaantuneet pois luettuna), ja harjoitusten jälkeen valmentaja Xavin oli määrä ilmoittaa kokoonpano illan Alavés-otteluun. Tähän kokoonpanoon Dembélé ei tänäänkään kuulu.

Seurasta soitettiin Dembélélle ja tiedusteltiin poissaolon syytä. Laitahyökkääjä kertoi jääneensä kotiin vatsavaivojen vuoksi. Tämän Barcelona ilmoitti Dembélén puuttumiseen syyksi myös Twitter-tilillään.

AS:n mukaan kukaan seurassa ei uskonut Dembélén selitystä, ja hänelle kerrottiin, että luvassa saattaa olla sanktioita harjoituksista lintsaamisesta. Seuran asianajajat pohtivat asiaa, ja näyttää siltä, että molemmat osapuolet saattavat harkita rangaistusvaatimuksia toinen toistaan kohtaan. Jos Dembélén vatsavaivat todetaan tekaistuksi selitykseksi, saattoi hän ampua itseään omaan jalkaan.