Saaga Ousmane Dembélén tulevaisuuden ympärillä on jatkunut koko meneillään olevan kauden ajan, mutta nyt siihen on tullut ainakin osaratkaisu. Barcelonan urheilujohtaja Mateu Alemany vahvisti Barcelonan Twitterissä julkisemassa haastattelussa, että Dembélén jatkosopimusneuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina. Nyt ranskalaiselle odotetaan ovea.

– Totuus on, että aloitimme neuvottelut Dembélén agenttien kanssa jo heinäkuussa, 5-6 kuukautta sitten, Alemany aloitti.

– Koko tämän ajan olemme ilmaisseet hänelle toistuvasti, että seura toivoo hänen jatkavan. Barca on tehnyt hänelle erilaisia tarjouksia, olemme olleet aiheen parissa koko ajan ja olemme tehneet tarpeeksi, jotta pelaaja voi harkita, mitä haluaa tehdä tulevaisuutensa kanssa.

– Siirtoikkuna sulkeutuu 11 päivän kuluttua. Ymmärrämme koko tämän prosessin jälkeen, että pelaaja on päättänyt olla jatkamatta täällä. Me haluamme pelaajia, jotka ovat sitoutuneita Barcaan. Sekä hänen itsensä että seuran kannalta hänen on lähdettävä täältä mahdollisimman pian.

Alemany antoi myös hyväksyntänsä päävalmentaja Xavin päätökselle olla nimeämättä Dembéléä joukkueensa kokoonpanoon torstai-illan cup-otteluun Athletic Bilbaon vieraana. Näyttää siis vahvasti siltä, että Dembélén pelit Barcelonassa on pelattu.

– Valmentajan päätös olla nimeämättä häntä kokoonpanoon on looginen seuraus neuvotteluista, joiden lopputulos oli pelaajan selkeä tahto olla tekemättä jatkosopimusta, Alemany sanoi.

Barcelonan kokooonpanon suurin uutinen on, että Martin Braithwaite palaa joukkueen mukaan pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Kokoonpano löytyy alta twiitattuna.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Mateu Alemany habla de la situación de Ousmane Dembélé