Real Madrid lunasti torstaina paikan Copa del Reyn puolivälieriin, kun Carlo Ancelottin miehistö kaatoi Elchen täpärästi 2-1-lukemin.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi maalittomana, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan pitkän kaavan kautta. Jatkoajalla riitti tapahtumia ja sen aikana nähtiin kolme maalia sekä yksi punakortti.

Jatkoajan ensimmäisen puolikkaan lopulla Elche tarrasi kiinni jatkopaikkaan, kun Gonzalo Verde vei isännät 1-0-johtoon. Vain minuuttia aiemmin Marcelo oli saanut punaisen kortin, jonka myötä Elchen johtoaseman turvaaminen oli astetta helpompaa.

Se ei siinä kuitenkaan onnistunut. Real Madridin sankareiksi nousivat heikosti kuluvan kauden aikana esiintyneet Isco ja Eden Hazard, jotka tekivät jatkoajan jälkimmäisellä puolikkaalla maalin mieheen. Jo lähellä ollut jättiyllätys suli kuin sulikin käsiin.

Real Madrid teki samalla ennennäkemättömän tempun. Se ei ollut sen 120-vuotisen seurahistoriansa aikana koskaan aiemmin kääntänyt tappioasemaa voitoksi jatkoajalla. Nyt sekin on nähty.