Barcelonan viime vuodet ovat olleet haastavia.

Seura voitti edellisen kerran La Ligan mestaruuden keväällä 2019, eikä Barcelona voita sarjamestaruutta hyvin todennäköisesti tälläkään kaudella – ellei jotain hyvin dramaattista tapahdu. Sarjakärki Real Madrid on 17 pisteen karkumatkalla. Barcelona on sarjassa kuudentena.

Barcelona jäi joulukuussa Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi ja osallistuu siten Eurooppa-liigan pudotuspeleihin, jossa se kohtaa ensimmäisellä kierroksella Napolin. Kyseessä on ensimmäinen kerta melkein 20 vuoteen, kun Barcelona ei pelaa Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Barcelonaan marraskuussa palannut Dani Alves käväisi Catalunya Rádion haastattelussa ja kertoi mielipiteensä seuran nykytilanteesta.

– Minua sattuu nähdä se, mihin suuntaan Barcelonaa on viety näinä vuosina, mutta niin on jo tapahtunut. Meidän on löydettävä ratkaisut siihen, miten saamme Barcelonan takaisin raiteilleen. Seurassa tapahtuneet muutokset ovat tärkeitä tulevaisuutta varten, jotta voimme jatkaa kärkiseurojen joukossa.

– Kaikilla seuroilla on joskus huonoja ajanjaksoja. Meidän on tähdättävä siihen, että ne kestävät mahdollisimman vähän, eli maksimissaan muutaman vuoden. Meidän haaste on vakuuttaa kaikki pelaajamme siitä, että he pelaavat maailman parhaassa seurassa. He pelaavat seurassa, joka muutti jalkapallon historiaa. Tässä seurassa työskentelevien on muistettava se.

Lue lisää: Dani Alves haluaa Leo Messin takaisin Barcelonaan: ”On outoa olla täällä ja pelata ilman häntä”