Betis pudotti Sevillan Copasta sunnuntaina voitettuaan viimein loppuun pelatun derbyn 2-1. Lue otteluraportti täältä.

Ottelun ensimmäiset 39 minuuttia pelattiin lauantai-iltana loppuunmyydyllä Villamarínilla, mutta kamppailu keskeytettiin, kun Betis-kannattaja heitti muoviputken Sevilla-pelaaja Joan Jordánin päähän.

Betis halusi jatkaa ottelua jo lauantaina, kun taas Sevilla olisi halunnut siirtää sen ensi viikolle. Jordán ei osallistunut sunnuntaina jatkuneeseen otteluun, sillä hänet määrättiin vuorokauden mittaiseen kotihoitoon.

Betis-pelaajat syyttivät Sevilla-luotsi Julen Lopeteguita siitä, että hän tahallaan vaati Jordánia esittämään huonovointista, jotta ottelu siirrettäisiin tai tuomittaisiin Sevillan voittoon. Useat Betis-pelaajat kummastelivat sosiaalisessa mediassa Lopeteguin käytöstä.

Sevillan avainpelaaja Ivan Rakitic pettyi tapahtuneeseen.

– Olemme suuttuneita, koska emme ansainneet hävitä tänään. Betis laukoi kerran kohti maalia ja tekivät siitä maalin. Yritimme tehdä maalin toisella jaksolle. Lähdemme kotiin monista asioista suuttuneina. Kaikki asiat menivät meitä vastaan.

– Betis-pelaajien twiitit ovat kunnioituksen puutetta meitä kohtaan ja senkään vuoksi he eivät ansainneet edetä jatkoon. Loppujen lopuksi on monia asioita ja päätöksiä, joita emme ymmärrä. Tuntuu siltä, että kaikki 50/50-tilanteet vihellettiin Betisin hyväksi, Rakitic puhisi.

Sevillan päävalmentaja Lopetegui oli samaa mieltä pelaajansa kanssa.

– Minusta useiden Betisin pelaajien käyttäytyminen on säälittävää, Lopetegui summasi lehdistötilaisuudessa.