Atlético Madrid oli varttitunnin verran kiinni Supercopan finaalipaikassa, mutta turnaus jäi kesken, kun Athletic Bilbao nousi Yeray Alvarézin ja Nico Williamsin maaleilla 2-1-voittoon. Sunnuntaina pelattavassa finaalissa Athletic kohtaa Real Madridin.

La Ligan puolustava mestari Atlético pelaa vaisua kautta, ja Supercopa-tappio oli siihen yksi jatkumo. Valmentaja Diego Simeone oli erityisen pettynyt joukkueen erikoistilannepuolustamiseen, sillä Athletic teki molemmat maalinsa kulmapotkuista.

– Joitain asioita ei voi piilotella. Joukkue ei pärjää puolustuspään ilmakaksinkamppailuissa. Se vie meiltä mahdollisuuksia pelata parempia otteluita ja olla korkeammalla La Ligassa, ja sen vuoksi olemme tästäkin kilpailusta ulkona, Simeone sanoi lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

– Athleticin vaihdot paransivat heidän puolustuspelaamistaan, ja heillä oli suurempi tarve tasoittaa peli. Me emme onnistuneet puolustamaan kulmapotkuissa. Athletic ansaitsi päästä jatkoon. Meidän täytyy palata tekemään töitä.

Kehuja Simeone jatkoi João Félixille, Ángel Correalle, Rodrigo De Paulille ja Mario Hermosolle. Sen hän kuitenkin totesi täysin kursailematta, että erikoistilannemaaleihin häviäminen vaivaa valmentajaa erityisen paljon.

– Ainakin minua, todella paljon, Simeone myönsi.

Lähde: AS