Athletic ja Atlético kohtasivat toisensa torstai-iltana Supercopan yksiosaisessa välierässä. Athletic voitti ottelun 2-1 ja eteni sunnuntaiseen finaaliin, jossa se kohtaa Real Madridin.

Real Madrid voitti keskiviikkoiltana välierässä Barcelonan 3-2.

Kummatkin joukkueet lähtivät torstai-illan otteluun vahvalla avauskokoonpanolla. Avausjakso oli tasainen, eikä maalipaikoilla juhlittu. Athletic hallitsi hieman enemmän palloa, mutta kumpikaan ei saanut pelivälineen kanssa mitään sen vaarallisempaa aikaan ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Atléticon avauskokoonpanossa ollut João Félix siirsi madridilaiset johtoon tunnin kohdalla. Thomas Lemar lähetti kulmapotkun boksiin ja Félix puski pallon kaukaa tolppaan, josta se kimposi Athletic-vahti Unai Simónin kautta maaliin. 1-0.

Atlético ei nauttinut johdostaan pitkään, sillä Athletic nousi tasoihin vartti ennen täyttä aikaa. Yeray Álvarez pääsi puskemaan vapaasti kulmapotkun ohi toisella jaksolla komeita torjuntoja ottaneen Jan Oblakin. Vain hetkeä myöhemmin Athletic iski ottelun voittomaalin – tälläkin kertaa erikoistilanteesta. Kulmapotku lähetettiin boksiin ja Nico Williams sai pallon itselleen boksin edustalla ja laukoi sen tarkasti alakulmaan. 1-2.

Atlético haki lisäajalla tasoitusta, mutta maalin hakeminen päättyi punaiseen korttiin. Josema Giménez sai suoran punaisen kortin osuttuaan pallontavoittelutilanteessa nappulakengällään Athleticin Iñigo Martínezia päähän.